Barcelona Clàssica: La costella trencada que no va impedir el triomf de Juan Diego Flórez en el Palau de la Música

dijous, 4 de febrer del 2016

La costella trencada que no va impedir el triomf de Juan Diego Flórez en el Palau de la Música

Per Xavier Llisà.- El Palau de la Música Catalana es va rendir ahir nit a l'exhibició d'un Juan Diego Flórez que va cantar (atenció!) amb una costella trencada.

Tal com ell mateix va explicar a l' inici del seu recital, el millor tenor líric-lleuger de l'actualitat es va fracturar una costella jugant a futbol el cap de setmana passat.

Encara que va poder complir amb el seu compromís de cantar Rigoletto a Viena, els dolors es van aguditzar en arribar a Barcelona. Tanmateix, Flórez conscient de que la veu “la tenia bé” va decidir no cancel·lar la seva actuació, ajudat d'una dosi de d'Ibuprofeno.


El recital en el Palau de la Música havia de ser exclusivament de napolitanes, però, al final, el tenor va cantar Mozart, Gounod i Massenet en la primera part. En la segona va derivar cap a la música italiana, començant per Arrivederci Roma i continuant, llavors sí, amb napolitanes, entre les quals no va faltar O sole mio

El tenor, amb un físic agradable i una indubtable simpatia, actuant gairebé com si estigués a casa, es va ficar al públic a la butxaca. Va estar acompanyat, segons les peces, de mandolina, acordió i percussionista, del pianista Vincenzo Scalera i, de vegades, d'ell mateix tocant la guitarra.

Flórez va finalitzar amb una altra exhibició operística, cantant Cessa digues piu resistere d'Il Barbieri di Siviglia de Rossini. I va delectar amb tres bisos: Bésame mucho, La Flor de la Canela i, finalment , A mes amis. Comme il faut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada