Barcelona Clàssica: L'Auditori presenta un concert especial per a nadons de 0 a 12 mesos

divendres, 26 de febrer del 2016

L'Auditori presenta un concert especial per a nadons de 0 a 12 mesos

Imatge: L'Auditori
L’Auditori estrena aquest diumenge 28 de febrer una innovadora experiència: un concert per a nadons. 

Forma part de la iniciativa que s’ha posat en marxa aquesta temporada a per a crear una programació adreçada a la franja d’edat entre 0 i 12 mesos, per a la qual, fins ara, no hi havia oferta, malgrat els grans beneficis que la música té per a nens i nenes en aquesta etapa.

Aquest projecte ha fet possible que algunes famílies visquin la música amb els seus fills durant totes les etapes de creixement, i fins i tot abans de néixer. De fet, la iniciativa va començar amb un concert per a embarassades i va continuar amb un taller per a nadons, on una pedagoga especialista va treballar amb les famílies alguns exercicis musicals de relaxació, estimulació i massatge. Ara arriba la tercera fase: el concert.

Com comenta Violeta Amargant, cap del Servei Educatiu de L’Auditori, “volem que, per ser el primer concert al qual una familia assisteix amb el seu nadó, es converteixi en una experiencia única que deixi empremta”. Per aquest motiu, la posada en escena, obra del coreògraf Enrique Cabrera, és especial: “T’has d’imaginar un concert a peu pla on part del públic està assegut a terra amb coixins i els instruments molt a prop; el intèrprets toquen de memòria i això els permet moure’s i acostar-se a les famílies i incorporar alguns jocs amb teles, llums i altres elements”, explica Violeta.

Les músiques del concert per a nadons són cançons originals i arranjaments per a una formació poc habitual: clarinet i flauta travessera (interpretada per Dani Arias), piano i acordió (a càrrec d’Albert Ciurans, qui també assumeix la direcció musical i els arranjaments), violoncel (amb interpretació d’Andrea Peirón) i piano, instruments orff, instruments de joguina i veu (amb Anna Roig Dolz).

L’èxit de la iniciativa ha estat fulminant i les entrades pel concert d’aquest diumenge ja estan exhaurides a la web. Si es poden comprar les de la propera sessió, programada pel 12 de juny. El preu és de 10 euros per persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada