Barcelona Clàssica: L'OBC es contagia del fenòmen Lang Lang

dijous, 25 de febrer del 2016

L'OBC es contagia del fenòmen Lang Lang

Lang Lang. Foto: Web de L'Auditori
És, possiblement, el rècord d'espectadors de la temporada de l'OBC a L'Auditori, acostumada a bons registres de públic però pocs "sold outs" absoluts. Però l'arribada del pianista xinès Lang Lang, qui compartirà escenari per primera vegada amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, ha fet que les 2.000 entrades de la sala gran de L'Auditori per a aquest divendres estiguin esgotades des de fa setmanes.

Tot i que el repertori va trigar una mica més de l’habitual en confirmar-se, finalment s’ha anunciat que tocarà l’obertura de Cosí fan tutte, de Mozart; el Concert per a piano núm. 24 també de Mozart i el Concert per a piano núm. 1 en fa# menor, op.1 de Rakhmàninov. El concert el dirigirà el mestre Rubén Gimeno.

Es tracta del segon concert de Lang Lang a Barcelona, precisament la setmana del Mobile World Congress (hi haurà molts compatriotes entre el públic?). El primer, el passat dimecres, el va protagonitzar Lang Lang en solitari i també va omplir L’Auditori de gom a gom. Després dels concerts de Barcelona, el pianista xinès marxarà de gira per Espanya.

Lang Lang està considerat un dels millor pianistes del món i és especialment conegut per la seva precisió i inspiració a l’hora de tocar. Tot i la seva joventut, ha col·laborat amb grans artistes de tot el món, començant per mestres com Barenboim, Dudamel i Rattle, i continuant amb artistes de fora del món clàssic, o establint relacions sòlides amb entitats que li permeten apropar la música clàssica al gran públic i construir ponts culturals entre Orient i Occident.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada