Barcelona Clàssica: La Banda Municipal protagonitza les festes dels districtes de Barcelona amb concerts gratuïts

dissabte, 5 de setembre del 2015

La Banda Municipal protagonitza les festes dels districtes de Barcelona amb concerts gratuïts

Concert de la Banda Municipal al Parc de l'Espanya Industrial
En l'agenda de setembre hi ha un total de 15 esdeveniments de música clàssica gratuïts, dels quals 10 són concerts en viu.

Brossa Quartet de Corda, encarregat de tancar el cicle “Música als Parcs”, i la Banda Municipal de Barcelona són, probablement, les formacions més destacades que ofereixen recitals gratis a la ciutat, encara que també cal destacar la tornada del cicle “30 minuts de clàssica” en l'espai ArtTe, amb un petit ajust d'horari (cada dimarts a les 20.10).

Ens agrada especialment la iniciativa de la Banda Municipal de Música, actuant gratis en algunes de les festes dels districtes més populars de la ciutat.

Dissabte 5, la Banda actuarà en el Parc de l'Espanya Industrial amb motiu de la Festa Major de Sants, oferint un repertori basat en compositors catalans i espanyols: Amadeu Vives, Ferran Ferrer, Amando Blanquer, Enric Casals, Manel Oltra i Joaquín Turina.

A més, dijous 17 la formació donarà un altre concert “popular” en el marc de la Festa Major del Poble Nou. L'actuació es realitzarà en el Casino de l'Aliança del Poble Nou i, de nou, és totalment gratuïta. El repertori és diferent del de Sants, encara que comparteix el gust per la música d'arrel tradicional catalana, amb obres de Joan Luis Moraleda, Modest Mussorgski,  Enric Morera, Joaquim Serra i Salvador Brotons.

El que ens sorprèn és que iniciatives així no tinguin la seva rèplica, a major escala, en el marc de la Festa Major de Barcelona. És cert que aquest any s'estrena la iniciativa de l'OBC del concert gratuït de la Sagrada Família, però, degut a les lògiques limitacions d'espai, aconseguir entrada ha estat, literalment, una loteria.

Hem repassat la programació de la Mercè i, fins al moment no hem vist ni una sola proposta de música clàssica, a excepció de la reunió anual organitzada per la Federació Catalana d'Entitats Corals en la Plaça del Rei. No hem perdut l'esperança: tornarem a examinar el programa amb atenció. Però, davant aquesta situació, llegir en la premsa que la música és la gran aposta de la Mercè 2015 ens fa sentir que, una vegada més, la clàssica importa bé poc.

Actualització: A mida que es va coneixent el programa sencer de La Mercè 2015, veiem algun concert més de repertori clàssic. Com a mínim, sembla que tant la Banda com l'OBC i l'Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu oferiran concerts lliures a l'Avinguda de la Catedral. No és que tres concerts envers els més de 90 del programa sigui una gran proporció, però al menys tenim a les formacions orquestrals més importants de la ciutat. Continuarem informant amb els detalls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada