Barcelona Clàssica: Zoran Dukic obre el cicle dedicat als millors guitarristes del món en el Palau de la Música

divendres, 18 de setembre del 2015

Zoran Dukic obre el cicle dedicat als millors guitarristes del món en el Palau de la Música

Zoran Dukic
El cicle “Mestres de la Guitarra”, a més d'organitzar gairebé diàriament concerts en diversos espais emblemàtics de la ciutat, també impulsa recitals dels millors especialistes de l'instrument del món. La temporada 2015/2016 d'aquestes “visites especials” arrenca aquest cap de setmana amb el croat Zoran Dukic, que actua el dia 19 en el Palau de la Música.

Però, a més, Zoran és un artista estretament lligat a Barcelona, ja que és professor, des de fa més d'una dècada, de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
 
“L'any 1990 vaig visitar Barcelona per primera vegada, una ciutat encantadora plena de cultura”, declara a Barcelona Clàssica: “Des d’aquell moment, el meu somni era venir a viure aquí”.
 

 
Per això, el 2001, Zoran va concursar per a un lloc de professor en l'ESMUC: “Un any després, el meu somni es va convertir en realitat. A més, aquesta escola és una de les institucions musicals més prestigioses del món”, afirma.
 
Pel concert de dissabte, el repertori inclou, principalment, compositors catalans i espanyols, com Albéniz, Malats i Llobet, així com de Mauro Giuliani i d'Astor Piazzolla. “Destacaria la Fantasia-Sonata del compositor barceloní Joan ragin, composta en els anys 30 del segle passat per a Andrés Segovia”, ens compte Zoran. “És una sonata de dimensions wagnerianes i molt inspirada per la sonata per a  piano de Liszt”, ens explica.

El concert finalitzarà amb música dels Balcans, a què Zoran Dukic ha dedicat el seu últim disc, “Balkan Muses”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada