Barcelona Clàssica: Roger Alier promou a Barcelona la commemoració del 200 aniversari d' 'Il Barbiere di Siviglia'

diumenge, 21 de febrer del 2016

Roger Alier promou a Barcelona la commemoració del 200 aniversari d' 'Il Barbiere di Siviglia'

El 20 de febrer de fa 200 anys s'estrenava una de les òperes més importants de la història de la música: Il Barbiere di Siviglia, l’obra mestra de Rossini. El conegut crític d’òpera i professor Roger Alier, en col·laboració amb el Cercle del Liceu, el Conservatori del Liceu i el Col·legi d'Enginyers Jubilats, ha pres la iniciativa de commemorar a Barcelona el 200 aniversari de l'obra.

Com el mateix Roger Alier explica, l'estrena d'Il Barbiere di Siviglia va ser "una sessió molt tumultuosa", però després ha estat un èxit universal. "Des d'aleshores no ha deixat mai de fer-se i s'ha fet en molts teatres i fins i tot traduïda en molts idiomes", afegeix Alier.

L’homenatge consisteix en oferir  l’òpera en versió concert, amb una generosa selecció de fragments. Els intèrprets estan encapçalats pel tenor valencià Jorge Juan Morata (com a Comte Almaviva), la mezzo catalana Carol García (Rosina) i el baríton també català, Carlos Daza (en el paper de Fígaro), entre altres. El piano i la direcció musical corresponen a Josep Buforn. El concert se celebra dimarts 23 de febrer, a les 17.30 hores, a l’Auditori del Col·legi de Jesuïtes (C/Casp, 25). L’entrada costa 20 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada