Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: els joves prenen el protagonisme

diumenge, 1 de gener del 2017

El millor de la setmana: els joves prenen el protagonisme

Jove Orchestra Nacional de Catalunya
L'agenda de música clàssica i òpera d'aquesta setmana a Barcelona alenteix l'activitat habitual, com sol passar en períodes de vacances. (De debò és tan mala idea programar música en directe aquests dies?)

Sobreviuen alguns esdeveniments tradicionals d'aquestes dates, entre els quals destaca el concert gratuït de nadales de l'Orfeó Català, que ja va camí de convertir-se en un clàssic del Nadal a Barcelona. També habituals en períodes de vacances escolars són les trobades de la JONC, que solen culminar en un concert públic en què es demostra el prometedores que són les noves generacions de músics catalans. Aquest cop, l'esdeveniment s'organitza en benefici de l'entitat Projecte Home.

Aquestes són les nostres recomanacions per a la setmana:

Dilluns, 2 de gener: La Strauss Festival Orchestra, de gira per diverses ciutats aprofitant l'estirada que tenen en aquestes dates els valsos i polques vienesos, s'instal·la a Barcelona i ofereix concerts els dies 2, 3, 4, 7 i 8 de gener al Palau de la Música Catalana (27-56 €)

Dimarts, 3 de gener: Les activitats infantils es multipliquen aquests dies, i algunes d'elles tenen a veure amb la música. El Teatre Borràs acull de nou l'espectacle Opera for kids, pensat per introduir a tota la família en els grans hits de l'òpera (17.30 hores, 15€). D'altra banda, al Centre Cívic Pere Pruna organitza un taller nadalenc entorn de l'art i la música a través de la figura de Kandinsky (17.30 hores. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia)

Dimecres, 4 de gener: L'Orfeó Català ofereix un concert a cappella gratuït al centre de Barcelona, ​​a la plaça del Rei, amb un repertori ple de cançons nadalenques: Fum, fum, fum, Joia en el món, Oi Bethleem, El rústec villancet, El noi de la Mare, El desembre congelat, Les dotze van tocant, Allà sota una penya, etc. És el sisè any que la formació ofereix aquest regal de Reis a la ciutat (19.30 hores. Gratuït)

Dissabte, 7 de gener: El Museu Europeu d'Art Modern continua amb el seu cicle de concerts de música clàssica acompanyats de berenar per a les tardes dels dissabtes. En aquesta ocasió, actuen la soprano Alina Furman i el pianista Jordi Romero. El preu de l'entrada inclou la visita al museu (18 hores. 19€)

Diumenge, 8 de gener: La Jove Orquestra Nacional de Catalunya aprofita l'aturada de l'activitat escolar per organitzar una setmana de treball amb els 145 joves músics seleccionats en diverses audicions arreu el territori català. Dos concerts a l'Auditori de Barcelona mostraran el que han donat de si aquests dies de formació intensiva: el dimecres 4 actuarà la formació d'alevins (20.00 hores, 6 €) i el diumenge 8, la JONC (20.00 hores, 10-35 € ). Aquest any, la novetat està en la col·laboració amb el Projecte Home, entitat que celebra el seu 20è aniversari amb el concert i que es beneficiarà de la recaptació.

Obviem de la nostra llista dijous 5 i el divendres 6 perquè, llevat que les fanfàrries de les cavalcades de Reis ens donin una sorpresa, no hem trobat concerts de música clàssica programats per aquests dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada