Barcelona Clàssica: Madrid, Paris, Cadis, Olot: la intensa agenda del Concurs Internacional de Piano Maria Canals més enllà de Barcelona

dimarts, 4 d’octubre del 2016

Madrid, Paris, Cadis, Olot: la intensa agenda del Concurs Internacional de Piano Maria Canals més enllà de Barcelona

El Concurs Internacional de Piano Maria Canals organitza activitats durant tot l'any que van molt més enllà de la mateixa competició: pianos al carrer a disposició de tothom, iniciatives d'acció social a través de la música, concurs paral·lel per a amateurs...

L'èxit d'aquesta agenda paral·lela ha fet que aquestes activitats comencin a organitzar-se també en altres llocs, fora de Barcelona. Aquesta és la intensa programació que ha preparat el certamen Maria Canals pels propers dies:

  • El 5 d'octubre, el Maria Canals i la Fundació Jesús Serra porten els pianos de cua als carrers de Madrid. En total, s'instal·laran 8 pianos, en diferents puntos del centre de la ciutat. A més, el guanyador del concurs Maria Canals de l'edició 2014, l'ucraïnès Danylo Saienko, oferirà un concert amb l'Orquestra Simfònica de Madrid a l'Auditori Nacional, sota la direcció de Pablo González. Les entrades, segons la web de l'Auditorio, ja estan esgotades.

  • El 6 d'octubre, Danylo Saienko actuarà a la Salle Cortot París, en un recital en homenatge a Granados organitzat per la delegació del govern de la Generalitat de Catalunya a França i Suïssa.

  • El 13 d'octubre, el Maria Canals i la Fundació Jesús Serra tornen a omplir una altra ciutat de pianos de cua. Aquesta vegada serà Cadis. Entre les 11 del matí i les 8 del vespre, hi haurà pianos a disposició de qui vulgui oferir la seva música en llocs emblemàtics, com la plaça de la Catedral o el Mercat Central, entre d'altres. Les ubicacions es poden consultar aquí. Així mateix, com en el cas de Madrid, hi haurà un concert per tancar la jornada, que en aquesta ocasió oferirà Marc Heredia, guanyador del premi al concursant espanyol millor classificat en 2015. L'entrada és gratuïta.

  • El dia 23 d’octubre, Stanislav Khristenko, guanyador del Concurs Maria Canals a l'edició del 2013, presentarà en un recital al Teatre Principal d'Olot un nou CD amb sonates del pare Antoni Soler, fruit d'un conveni entre l’Institut de Cultura d’Olot i el Maria Canals a través del qual, a més, cada any s’enregistra un disc amb sonates del compositor olotí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada