Barcelona Clàssica: Òpera per tot arreu: els Amics de l'Òpera de Sabadell estrenen temporada amb 'Don Giovanni'

dimarts, 25 d’octubre del 2016

Òpera per tot arreu: els Amics de l'Òpera de Sabadell estrenen temporada amb 'Don Giovanni'

Per Xavier Llisà

Imatge del muntatge de 'Don Giovanni'
dels Amics de l'Òpera de Sabadell
Entre les entrevistes notables que hem tingut a Barcelona Clàssica, recordem la del conegut crític Roger Alier, qui ens va sorprendre afirmant que Barcelona és, ara mateix, la capital de l’òpera del sud d’Europa. El cert és que, vista la vitalitat de la programació de la nova temporada d’institucions dedicades a l’òpera hem de donar-li la raó. I no estem parlant només del Liceu, que ja té en marxa la programació 2016/2017.

Ens referim a altres iniciatives, algunes  veteranes i altres molt més noves, que són mostra del creixent interès per l’òpera i que, a més, suposen bones oportunitats per a conèixer obres i cantants amb un cost molt menor al que suposa assistir als grans teatres. 

Recentment vam comentar a Barcelona Clàssica la nova edició dels Sopars Lírics. Aviat parlarem de la programació dels Amics de l'Òpera de Sarrià. I avui és el torn dels Amics de l'Òpera de Sabadell, els quals avui obren una prometedora temporada.


Tot i que Barcelona Clàssica se centra en la programació prevista a Barcelona ciutat per a poder ser tan el màxim d'exhaustius en la recopilació d'informació, en el cas dels Amics de l'Òpera de Sabadell creiem necessari parlar-ne per la qualitat i l’atractiu que té la iniciativa.

A més, enguany hi coincideixen efemèrides notables al voltant de l’entitat, perquè és el 35è aniversari de la pròpia Associació d´Amics de l´Opera de Sabadell, el 30è aniversari de la creació de l’Orquestra Simfònica del Vallès i el 20è de l´Escola d´Òpera de Sabadell. En definitiva, són tres aniversaris que podrem celebrar i gaudir veient la representació de quatre interessants òperes:

DON GIOVANNI de Wolfgang Amadeus Mozart:
Sota la direcció musical de Daniel Gil de Tejada i la escenogràfica de Pau Monterde i amb els següents cantants: Carles Daza, Toni Marsol, Nuria Vilà, David Alegret, Eugènia Montenego, Sara Blanc, Juan Carlos Esteve i Sinho Kim.

GOYESCAS d’Enric Granados
En commemoració del centenari de la mort d´Enric Granados i del 150 aniversari del seu naixement. Sota la direcció musical de Rubén Gimeno i amb el següent repartiment: Marta Mathéu, Laura Vila, Albert Casals i Carles Daza.

MANON LESCAUT de Giacomo Puccini
Director musical: Daniel Gil de Tejada i Director d´escena i disseny de vestuari: Carles Ortiz. Repartiment principal: Maribel Ortega, Enrique Ferrer, Enric Martínez-Castignani, Carlos Cremades i Juan Carlos Esteve.

CARMEN de Georges Bizet
Director d´orquestra: Santiago Serrate, Director d´escena i disseny de vestuari: Carles Ortiz. Amb el seguent repartiment principal: Laura Vila, Enrique Ferrer, Maite Alberola, Toni Marsol, Juan Carlos Esteve, Carles Pachón, Beatriz Jiménez, Assumpte Cumí, Jordi Casanova i Joan Garcia Gomà.

Una altra novetat és que l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell no només porta les seves representacions al Teatre La Faràndula, localitat cental de tot el projecte, sinó també en diferents teatres catalans: Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, Teatre de Tarragona, Atrium de Viladecans, Teatre Kursaal de Manresa, Teatre Fortuny de Reus, Teatre Municipal de Girona, Teatre L’Atlàntida de Vic, Teatre de la Llotja de Lleida i Teatre Auditori de Granollers.

És important destacar que tot aquest projecte no seria possible sense l’important suport econòmic i logístic de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell, el Ministerio de Cultura i de la Fundació Banc de Sabadell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada