Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: bo, bonic i, moltes vegades, gratuït

diumenge, 30 d’octubre del 2016

El millor de la setmana: bo, bonic i, moltes vegades, gratuït

Blooming Duo
Comencem una setmana que, possiblement, no serà la més densa del mes pel que fa a quantitat d'activitats programades (els músics també fan pont). No obstant això, no falten els concerts interessants, amb noms de primera fila d'aquí, com el Quartet Casals o Juan de la Rubia, i també internacionals, com el baríton Dimitri Hvorostovsky.

Però, si hem de destacar alguna cosa, ens quedem amb la inusual quantitat de concerts gratuïts o de molt baix preu (per sota dels 12 euros, que, segons les nostres estadístiques, és el preu a partir del qual podem qualificar com "low cost" un concert de música clàssica en viu). Amb la temporada en marxa a totes les institucions i centres cívics, hi ha propostes gairebé per a tots els gustos. En els propers dies, comptem gairebé 25 concerts d'aquestes característiques.

L'agenda completa es pot consultar a les nostres seccions d'agenda mensual i clàssica low cost. Però, si hem de quedar-nos amb el millor de la setmana dia a dia (preu a part), aquesta és la nostra selecció.

Dilluns, 31 d'octubre: El guitarrista grec-català Iorgos Arguiriadis actua a les 20.30 hores a la Biblioteca de Catalunya, en el marc de l'Art Llobet, la programació que precedeix al concurs internacional de guitarra Miquel Llobet (el qual, precisament, se celebra al llarg de la setmana). El recital de Arguiriadis és d'entrada gratuïta i es pot reservar plaça per Facebook. Sobre el concurs, les fases prèvias, al Museu de la Música els dies 3 i 4 de novembre, són també gratuïtes; l'accés a la  final, el diumenge dia 6 a L'Auditori, costa 10 euros.

Dimarts, 1 de novembre: L'organista Juan de la Rubia repeteix concert inquietant al Palau de la Música Catalana, aquest cop amb música i improvisacions en directe sobre la projecció d'un clàssic del cinema de terror: el Faust, de F.W. Murnau, de l'any 1926. Apte tant per a partidaris com per detractors de Halloween. (Palau de la Música, 18 hores. Entrada: 15€)

Dimecres, 2 de novembre: El Cor de la Catedral de Barcelona té una intensa semana d'activitat com a acompanyant de les litúrgies religioses pròpies d'aquestes dates. Entre els diversos programes que prepara el cor dirigit per Pere Lluís Biosca, destaca el preparat per a la commemoració dels Fidels Difunts, amb fragments de les cèlebres misses de rèquiem de Fauré, Tomás Luis de Victoria, Verdi i Duruflé. (Catedral de Barcelona, ​​19 hores)


Dijous, 3 de novembre: Entre l'oferta de concerts dels centres cívics d'aquest trimestre, sobresurt la presència del Blooming Dúo una inusual formació d'arpa i marimba formada per Esther Pinyol i Ferran Carceller. Aquesta setmana actuen al Centre Cívic Besòs (2 de novembre, 20 hores) i al Centre Cívic Trinitat Vella (3 de novembre, 19.30 hores). En tots dos casos, l'entrada és gratuïta.

Divendres, 4 de novembre: La cantant Teresa Berganza obre oficialment el programa el festival de lied LIFE Victòria, organitzat en homenatge a Victòria dels Àngels. Berganza oferirà una xerrada sobre cant, lied i òpera. Posteriorment, tindrà lloc el primer concert de la programació, amb el baríton José Antonio López, el pianista Iain Burnside i els joves Mireia Tarragó i Eric Ledesma. (Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau. Xerrada amb Teresa Berganza a les 19 hores; entrada gratuïta. Concert a les 20.30 hores; 25 €)

Dissabte, 5 de novembre: Arriba la primera de les grans cites de la programació de música clàssica del mes a Barcelona, ​​amb l'actuació a L'Auditori del Quartet Casals, acompanyat de membres de Belcea, per interpretar el sextet número 2 de Brahms. (L'Auditori, 19.30 hores. Entrada: 32 €)

Diumenge, 6 de novembre: Tenim una agenda tan intensa aquest novembre, que una estrella de l'òpera actual com el baríton Dimitri Hvorostovsky no ens ha cabut al Top-10 del mes. El siberià oferirà un  recital al Liceu, acompanyat de l'orquestra del teatre (aquest cop, no dirigeix ​​el titular Josep Pons, sinó el rus Mikhaïl Tatarnikov) i amb el repertori que l'ha convertit en una celebritat mundial: òpera russa i òpera italiana. (Gran Teatre del Liceu, 18h. Entrada. 10-170 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada