Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: el retorn dels déus

diumenge, 16 d’octubre del 2016

El millor de la setmana: el retorn dels déus

Josep Pons
Foto: Web Palau de la Música Catalana
Si fos cert això que Barcelona és una ciutat "wagneriana", aquest proper divendres la sala de concerts del Palau de la Música Catalana hauria d'estar a rebentar. L'Orquestra del Liceu es "muda" per una nit a l'altra banda de la Rambla per interpretar obres de Joan Guinjoan (una estrena!), Richard Strauss i, atenció, Richard Wagner.

Nosaltres no ens creiem molt els tòpics (ja en parlarem aviat, estadístiques en mà, de la "ciutat wagneriana") i per això no ens ha estranyat que, de moment quedin nombroses entrades a la venda. Això sí, recomanem efusivament el concert, perquè tornar a escoltar fragments del Götterdämmerung (també conegut com El capvespre dels déus) que va marcar la temporada passada al Liceu, com es diu en els anuncis, no té preu.

Així que, amb la vista ja posada en divendres que ve, presentem la nostra selecció setmanal de concerts per gaudir de la música clàssica i de l'òpera de dilluns a diumenge.



Dilluns, 17 d'octubre: El cicle de guitarra Art Llobet, dedicat a la figura del guitarrista i compositor barceloní Miquel Llobet, inicia nova edició. El plat fort de la programació arribarà al novembre, amb la celebració del concurs internacional que ja acumula més de 20 edicions. No obstant això, durant les setmanes prèvies, es celebren una sèrie de concerts i iniciatives culturals diverses, com aquest recital de cant i guitarra de Laura Martínez Boj i Bernardo Rambeaud a la Casa Elizalde. (20.30 h. Entrada gratuïta)

Dimarts, 18 d'octubre: Jordi Savall torna a L'Auditori amb la seva formació orquestral, Le Concert des Nations, i un evocador programa titulat “Els Elements”. Segons la presentació del concert, es tracta d ' "un homenatge al planeta Terra amb obres d'alguns dels grans músics del segle XVIII: Marin Marais, Jean-Féry Rebel, Antonio Vivaldi, Georg Philipp Telemann i Jean-Philippe Rameau". (20.30 h. Entrada: 10-58 €)

Dimecres, 19 d'octubre: Tarda intensa al Palau de la Música Catalana. A les 19 hores, a la sala d'assaig de l'Orfeó Català, tindrà lloc un col·loqui, d'entrada gratuïta, entre dos personatges que són història viva de la música: el compositor Joan Guinjoan i el director d'orquestra Josep Pons. Posteriorment, a les 20 hores, a la sala de concerts, el cicle BCNClassics ret homenatge a Sir Neville Marriner amb l'Orquestra de Cadaquès, en un concert que hauria d'haver dirigit el desaparegut director. (Entrada: 22-69 €)
 
Dijous, 20 d'octubre: Macbeth deixa al Gran Teatre del Liceu aquesta setmana i el dijous és un bon dia per apropar-s'hi a veure l'obra perquè aquest dia es retransmet pel circuit de cinemes. Així que qui no pugui assistir al teatre, pot assistir a les sessions de Bosque Multicines i Gran Sarrià Multicines, on es projecta l'òpera en directe. (20 h. Entrada al Liceu: 14-279 €. Entrada cinemes: 23,5 €)

Divendres, 21 d'octubre: L'OBC estrena a L'Auditori un atractiu programa centrado en Beethoven, amb un solista solvent (el violinista Gil Shaham) i la direcció de Constantin Trinks. El principal problema és que divendres ha de competir, frec a frec, amb l'altra gran formació orquestral de la ciutat, l'Orquestra del Liceu, dirigida per Josep Pons, de visita al Palau de la Música Catalana. En el repertori, ni més ni menys que Richard Wagner, amb fragments cèlebres del Tristany i Isolda i del Götterdämmerung. (Entrades: per l'OBC, 10-56 €. Per l'Orquestra del Liceu, 15-80 €)

Dissabte, 22 d'octubre:
El violoncel·lista Guillermo Turina presenta en la Sala Atrium, al costat de la soprano Eugenia Boix i la clavecinista Tomoko Matsuoka, un CD monogràfic sobre Francesco Supriani, un pioner del violoncel a la Barcelona del segle XVIII que va viure la guerra de successió a la ciutat com a part del seguici de l'Arxiduc Carles. (18 h. Entrada: 8 €)

Diumenge, 23 d'octubre:
Els Amics de la Sarsuela de Gràcia estrenen temporada. Aquest grup "amateur" que produeix obres com si fos una companyia professional presenta Marina, una obra amb música d'Emilio Arrieta i llibret de Francisco Camprodon que, inicialment, el 1855, va ser composta com a sarsuela i, posteriorment, transformada en òpera. (17.30 h. Entrada: 21 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada