Barcelona Clàssica: Adrián Blanco: “Qui col·labora amb la campanya #apadrinaunpiano de l'ESMUC ajuda a fer que surtin millors pianistes”

diumenge, 20 de desembre del 2015

Adrián Blanco: “Qui col·labora amb la campanya #apadrinaunpiano de l'ESMUC ajuda a fer que surtin millors pianistes”

Adrián Blanco
El pianista de Santa Coloma de Gramanet Adrián Blanco serà el padrí oficial del nou piano de l'ESMUC, que arribarà a les instal·lacions de l'escola gràcies a la campanya #apadrinaunpiano.

Es tracta d'una iniciativa per finançar la renovació dels instruments de l'ESMUC a partir de donacions particulars. Els qui contribueixin a la causa poden aportar des de 20 euros i tenen la possibilitat d'assistir al concert que el propi Adrián Blanco ofereix en La Pedrera el dilluns 21 a les 20 hores.

Adrián Blanco és graduat en piano per l'ESMUC i actualment estudia un màster en piano contemporani en la Manhattan School of Music de Nova York: “L'ESMUC m'ha ajudat molt i és un honor poder ajudar-los jo ara”, ens comenta el pianista.

Ell mateix ens explica la importància que els estudiants de música tinguin accés a instruments d'alta qualitat, difícilment accessibles per a moltes famílies: “Jo no tenia un piano a casa i anava a l'ESMUC a estudiar, perquè la qualitat de l'instrument determina el que aprens. Qui col·labora amb aquesta campanya està ajudant al fet que surtin millors pianistes de l'ESMUC".
 
A Adrián el podríem considerar gairebé com un cas d'estudi exemplar sobre campanyes de crowdfunding. Ell mateix va protagonitzar una l'any passat, quan va ser acceptat en la Manhattan School of Music malgrat no disposar dels recursos necessaris per residir a Nova York durant el curs. Internet li va permetre aconseguir fons: “Amb la gent em va ajudar tinc un compromís. I l'ESMUC també va col·laborar facilitant-me recursos per a enregistraments a canvi de gens”, ens explica.

El balanç, fins avui, és molt positiu: “Els estudis estan anant molt bé”, ens explica Adrián. I afegeix: “Nova York és molt gran; hi ha molta competitivitat, però també moltes més oportunitats. I l'escola té una enorme activitat, amb un concert al mes amb un repertori nou que s'ha de preparar. És un ritme frenètic!”




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada