Barcelona Clàssica: L'Orfeó Català torna a homenatjar John Rutter al Concert de Sant Esteve

divendres, 25 de desembre del 2015

L'Orfeó Català torna a homenatjar John Rutter al Concert de Sant Esteve

Foto: Antoni Bofill
És una tradició del dia de Sant Esteve tan arrelada com dinar canelons amb la família. Dissabte  26 de desembre, a les 19 h, tindrà lloc al Palau de la Música Catalana el Concert de Sant Esteve, on participen tots els cors de l’Orfeó Català.
La vetllada incorpora el contingut nadalenc i un fil conductor, que enguany serà la màgia i que comptarà amb la col·laboració especial del Mag Lari. De fet, el concert porta pel títol: "La màgia del Nadal”.
La idea general és del director de l’Orfeó Català, Josep Vila i Casañas, i de  l’equip de directors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. Segons explica el comunicat oficial del Palau de la Música, el concert vol ser un cant a la bondat de la persona humana i a la seva infinita capacitat d’estimar, “perquè l’art coral significa concòrdia, harmonia, confiança, perseverança i il·lusió,” tal com afirma Josep Vila.

Al repertori, amb més de vint obres seleccionades, destaquen peces de John Rutter, compositor recentment convidat pel Palau a col·laborar amb els cors de la casa, de qui s’interpretaran dues nadales (Tomorrow shall be my dancing day i Shepherds pipe carol), així com un fragment del seu Magnificat.

També s’ha decidit incorporar, en record del mestre Manuel Oltra, una de les moltes versions de nadales que aquest va arranjar, concretament la versió de la tradicional francesa Els àngels de la Glòria. Els cors interpretaran també la tradicional catalana Allà sota una penya amb arranjaments de Salvador Mas, així com clàssics com Les dotze van tocant Les cris des bergers de Bernat Vivancos i l’Ave Maria d’Anselm Ferrer, amb la partitura que ha estat cedida per l’Abadia de Montserrat, també estan incloses al repertori.
Finalment, cal destacar les estrenes de Xavier Pastrana (Tres nadales per als tres Reis d’Orient) i Jordi Bello (Canelons, neules i torrons, instrumental) encarregades per a l’ocasió, i la presentació d’una versió revisada de Puer Natus de Josep Maria Guix. El concert es clourà amb la interpretació d’El cant de la Senyera amb tots els cors i el públic. Qui no pugui anar al Palau de la Música, podrà seguir el concert per TV3 i Catalunya Música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada