Barcelona Clàssica: El Liceu recupera el patrimoni musical català per Nadal

divendres, 18 de desembre del 2015

El Liceu recupera el patrimoni musical català per Nadal

Mostra de fotografia sobre Pau Casals al Foyer del Liceu
L’Orquestra del Liceu presenta aquestes festes dos espectacles ambientats en Nadal per a tota la família i tots dos estan profundament arrelats al patrimoni musical català.

Així, el 19, 20 i 27 de desembre es podran veure a l’escenari del Gran Teatre, El Pessebre, concert que forma part dels actes del Memorial Pau Casals, promogut pel Liceu; i Els Pastorets, una cantata de Nadal d’Albert Guinovart amb la participació del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya, que ja es va veure l’any passat amb èxit.

Josep Pons, director musical del Teatre, dirigirà El Pessebre el dia 19 de desembre. El concert compta amb els poemes i textos de Joan Alavedra, i amb la participació de l’Orquestra del Liceu amb el Cor del mateix Teatre dirigit per Conxita Garcia. El cor de la Polifònica de Puig-Reig, dirigit pel director Ramon Noguera, completa aquesta actuació.

El Pessebre és un oratori de Nadal que difon un missatge de pau universal, de fe i de sentiments. Casals va utilitzar en aquesta composició una tècnica clara i neta, fugint de qualsevol efectisme i potenciant una música noble i generosa. Els solistes són Marta Mathéu (que actua per primera vegada al Liceu després de rebre el segon premi al Concurs Viñas a l'any 2008, David Alegret, Gemma Coma-Alabert, Joan Martín-Royo i Marc Pujol.

Els Pastorets, una cantata de Nadal d’Albert Guinovart que es podrà veure el 20 i 27 de desembre, compta amb el text de Jordi Galceran inspirat en els  Pastorets de Folch i Torres. L’orquestra del Liceu, en aquest cas, compartirà escenari amb el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya dirigides ambdues formacions pel director Òscar Boada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada