Barcelona Clàssica: Josep Pons torna a dirigir Wagner al Liceu en un concert per a tots els públics

diumenge, 20 de març del 2016

Josep Pons torna a dirigir Wagner al Liceu en un concert per a tots els públics

Josep Pons dirigeix l'Orquestra Simfònica del Liceu
Foto: Gran Teatre del Liceu

El pròxim concert al Gran Teatre del Liceu pot ser d’aquells que apleguen, d'una banda, a persones que es volen iniciar en el món simfònic i, d’altra, a wagnerians veterans que, dos dies després de la darrera funció del Götterdämmerung, tenen la possibilitat de tornar a sentir la marxa fúnebre de Siegfried sota la batuta del mestre Josep Pons.

Aquest dimarts, l’Orquestra Simfònica del teatre ofereix el concert “A l’entorn de Wagner i el cinema”, amb un programa que recull moments emblemàtics de les òperes del compositor alemany, com ara, la cavalcada de les valquíries a Die Walküre, el preludi de Parsifal i, com ja dèiem, la cèlebre peça del funeral per l’heroi del cicle wagnerià de l’Anell.

Aquesta música contrastarà amb fragments de grans bandes sonores inspirades en l’univers del compositor alemany, com ara La guerra de les galàxies, Les aventures d’Indiana Jones i El senyor dels anells. Totes elles comparteixen inspiració en la tècnica de composició de la Tetralogia i adopten tècniques operístiques associades principalment amb Wagner, com el leitmotiv.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada