Barcelona Clàssica: La Fura dels Baus presenta a Barcelona la seva visió del “Carmina Burana”

dimecres, 9 de març del 2016

La Fura dels Baus presenta a Barcelona la seva visió del “Carmina Burana”

La Fura dels Baus torna a Barcelona amb la seva particular visió de l'obra de Carl Orff Carmina Burana, aquest clàssic que cada temporada es repeteix (diverses vegades) a la cartellera. Precisament per la seva omnipresència, la versió de La Fura és una interessant opció: ens ofereix una lectura absolutament diferent a les posades en escena tradicionals.

"Sobre l'escenari un cilindre de deu metres de diàmetre envolta literalment l'orquestra, mentre que les imatges projectades sobre ell il·lustren l'obra de principi a fi: una lluna gegant, el desglaç, un èxtasi floral, una verema en directe, les tavernes, vi, aigua i foc ... "És la presentació oficial que la companyia fa de l'espectacle.
 
La veritat és que els textos dels monjos goliards a favor dels plaers terrenals s'adapten perfectament a la visió del món de La Fura dels Baus i, en particular, del seu fundador Carlus Padrissu, director de l'espectacle: "Els textos, tot de tenir més de 800 anys, parlen de desitjos que ens tornen a unir el més ancestral de la nostra espècie ... El cercle es tanca per seguir rodant ", afirma.

Des del punt de vista musical, la direcció recau en Josep Vicent, que liderarà la World Orchestra Ensemble, una formació en la qual participen joves músics internacionals. La interpretació coral va a càrrec de la Polifònica de Puig-Reig, mentre que els solistes són Amparo Navarro (soprano), Luca Espinosa (soprano), Toni Marsol (baríton) i Jordi Domènech (contratenor).

L'obra estarà al Teatre Tívoli del 10 al 13 de març. Les entrades costen entre 25 i 52 euros.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada