Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: música clàssica durant el pont

diumenge, 4 de desembre del 2016

El millor de la setmana: música clàssica durant el pont

Lockenhaus on tour. Foto: Marco Borggreve
Qui cregui que desembre és un mes propici per anar de concert, per allò de les nadales i els càntics dels àngels, ja es pot anar traient la idea del cap. Quantitativament, el nombre d'esdeveniments descendeix molt respecte a la rutina habitual causa de l'efecte vacances.

I, qualitativament, encara que tenim interessants cites a l'agenda (ja hem actualitzat la nostra secció "El millor del mes"), desembre és, sens dubte, el mes de l'Messies de Händel i dels valsos de Strauss. Afortunadament, aquest any, desembre és també el mes d'Elektra, l'estrena que arriba aquesta setmana el Gran Teatre del Liceu, i d'altres concerts interessants, com el que ens presenten aquests dies formacions com Atrium Ensemble, Dichos Diabolos o els músics del festival de Lockenhaus. Aquest és el nostre repàs al millor de la setmana.

Dilluns, 5 de desembre: La versió de La Traviata de Novaria Artist i Sergi Giménez-Carreras, semiescenificada i amb orquestra, és una de les poques ofertes que es mantenen en cartell durant la setmana del pont. Hi ha diverses oportunitats per veure-la al Palau de la Música Catalan aquest desembre: la primera, el dia 5. (20 hores. Entrada: 26-54 €)
Dimarts, 6 de desembre: El cicle Maestros de la Guitarra és una de les cites fixes a la cartellera musical. Aquest dia toca actuació al Palau de la Música, amb un trio de guitarristes (Manuel González, Xavier Coll i Luis Robisco) i un recorregut per la història de la guitarra espanyola. (21 hores. Entrada: 29-45 €)

Dimecres, 7 de desembre: El Gran Teatre del Liceu estrena Elektra, de Richard Strauss, en una producció creada pel mort Patrice Chéreau poc abans de morir i amb el repartiment original triat pel director. L'obra es podrà veure fins al 23 de desembre. (Entrades: 11-245 €)

Dijous, 8 de desembre: 
Dins de la Temporada Clàssica 2016/2017, els cinemes Balañà ofereixen el ballet El trencanous, en una retransmissió en directe des del Royal Opera House. L'obra es podrà veure en tres sales: Arenes de Barcelona, ​​Bosque Multicines i Gran Sarrià Multicines. (20.15 hores. Entrada 23,50 €)

Divendres, 9 de desembre: L'ESMUC i els centres cívics de Barcelona continuen amb la seva col·laboració per a facilitar que grups vinculats al centre ofereixin concerts gratuïts arreu la ciutat. Aquest divendres, el centre cívic Matas i Ramis acull la visita de la formació de música antiga Dichos Diábolos, amb el seu recital de música en temps de la Pesta Negra. (20 hores. Entrada gratuïta)

Dissabte, 10 de desembre: Atrium Ensemble presenta el concert "Música antiga en el nou món", dedicat a la música europea que va desembarcar a Nova York durant la primera meitat del segle XIX. (Sala Atrium, 18 hores. Entrada: 8 €)

Diumenge, 11 de desembre: El Festival de Lockenhaus, que se celebra anualment a Àustria, és un dels més prestigiosos en el món de la música de cambra. Un grup d'intèrprets vinculats a l'esdeveniment actuen a Barcelona per oferir un concert íntegrament dedicat a Schubert, incloent la seva cèlebre quintet La truitaLa truita. (L'Auditori, 19 hores. Entrada: 28 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada