Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: música clàssica més enllà dels concerts d'Any Nou

diumenge, 25 de desembre del 2016

El millor de la setmana: música clàssica més enllà dels concerts d'Any Nou

Concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalan
Les vacances de Nadal també arriben a la programació musical, que redueix notablement la seva activitat. Fonamentalment, la cartellera acull dos tipus de concerts: familiars, amb formats pensats perquè els nens també hi puguin gaudir de la clàssica, i concerts de cap d'any, amb més o menys influència del cèlebre concert de la Filharmònica de Viena.

Però, també trobem algunes altres fites molt interessants, com el Concert de Sant Esteve, una de les dates més esperades per l'Orfeó Català durant tot l'any. Així mateix, aquesta setmana, la Fundació Pau Casals celebra el 140 aniversari del naixement del músic amb una jornada de portes obertes i diversos concerts al museu d'El Vendrell els dies 28 i 29 de desembre. A Barcelona, dijous 28 organitzen un concert al CCCB, d'entrada gratuïta.

Aquesta és la selecció de concerts per a l'última setmana del 2016: poden ser una bona preparació per a començar un feliç i musical any 2017.


Dilluns, 26 de desembre: Els cors de l'Orfeó Català ofereixen el tradicional Concert de Sant Esteve, un dels esdeveniments musicals nadalencs més antics d'Europa, anterior fins i tot al Concert d'Any Nou de la Filharmònica de Viena. Enguany, se celebra, d'una banda, el 125è aniversari de la institució i, d'altra, l'homenatge a tres personalitats clau a la cultura universal: Ramon Llull, William Shakespeare i Enric Granados. Serà el primer concert de Sant Esteve dirigit per Simon Halsey i la direcció escènica ha estat responsabilitat de Marc Rosich. Qui no hagi comprat ja l'entrada, ho té molt difícil per assistir-hi perquè les localitats estan exhaurides des de fa temps, però afortunadament TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música el retransmetran en directe. (Palau de la Música Catalana; 19 hores. Entrades exhaurides)

Dimarts, 27 de desembre: Ara Malikian estrena nou disc i espectacle, anomenat La increíble historia de Violín (amb majúscules, perquè és el nom propi d'un personatge) i basat en l'autobiografia de l'intèrpret i el descobriment de la música de Paganini durant la seva infantesa. Totes les cançons incloses al disc són composicions pròpies i, com és habitual en els espectacles d'Ara Malikian, barregen tota mena de gèneres, del clàssic al folk balcànic, el rock o el flamenc. (Palau de la Música Catalana; 27 i 29 de desembre. 21 hores. Entrades: 18-58€)

Dimecres, 28 de desembre: L'oferta familiar d'aquesta setmana mereix un capítol apart, amb activitats específiques a totes les grans institucions musicals de Barcelona, del Gran Teatre del Liceu al Palau de la Música i L'Auditori, passant pel Museu de la Música i altres. A Barcelona Clàssica disposem d'una secció amb tota la programació de música clàssica per a nens del mes. Pel dimecres 28, per exemple, hi trobem Sona Bach (tallers sobre la música de J.S. Bach per a famílies amb nens entre 1 i 5 anys), el Concerto a tempo d'umore a CaixaForum de Jordi Purtí i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (per a nens a partir de 5 anys) i una tarda especial de música nadalenca a La Pedrera que ja té les entrades exhaurides. 
(Sona Bach. Dimecres 28 i dijous 29, 12 hores. L'Auditori. Entrades: 10€. 
Concerto a tempo d'umore: 26,27, 28, 29 i 30 de desembre. CaixaForum Barcelona. Entrades: 6€. 
La màgia del Nadal. La Pedrera. Entrades exhaurides)

Dijous, 29 de desembre: La Fundació Pau Casals presenta un concert a càrrec de la violoncel·lista Mariona Camats, guanyadora de la Beca Internacional Pau Casals 2016, i la pianista Yoko Suzuki, per a commemorar el 90è aniversari de la creació de l'Associació Obrera de Concerts a iniciativa de Pau Casals. A l'acte hi intervindran també els historiadors i intel·lectuals Tona Montserrat, Joan Fuster i Joan Manuel Tresserres. (CCCB; 18 hores. Entrada gratuïta prèvia reserva a fundacio@paucasals.org)

Divendres, 30 de desembre: La Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció de Salvador Brotons ofereix la seva versió del repertori típic dels concerts de cap d'any, des dels valsos de Viena a les operetes, passant per les danses poloneses que han inspirat autors com Strauss, Borodin o Chabrier (L'Auditori; 20.30 hores. Entrada: 22€)

Dissabte i diumenge, 31 de desembre i 1 de gener: La promotora Promoconcert organitza al Palau de la Música Catalana i al Gran Teatre del Liceu una sèrie de concerts que imiten el format i el repertori del cèlebre concert de la Filharmònica de Viena. Qui no pugui assistir-hi el cap de setmana, tindrà diverses oportunitats al llarg de les setmanes vinents. (Palau de la Música Catalana: 30 de desembre, 12 i 18 hores. 1 de gener: 21 hores. Entrades: 27-54€. Gran Teatre del Liceu. 1 de gener: 20 hores. Entrades: 30-72€)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada