Barcelona Clàssica: El lied i la Filharmònica de Berlín, protagonistes de les tardes de música clàssica al Goethe-Institut

dimecres, 25 de gener del 2017

El lied i la Filharmònica de Berlín, protagonistes de les tardes de música clàssica al Goethe-Institut

Imatge del nou cicle Digital Concert Hall
Els dijous d'hivern i primavera del 2017 estaran plens de música clàssica al Goethe-Institut de Barcelona. La institució de cultura alemanya inicia una àmplia programació, que s'inicia el dijous 26 de gener i es perllonga fins al 27 d'abril, amb concerts de música clàssica, alguns en viu i altres en projecció audiovisual.

En realitat, es tracta de la combinació de dos cicles. D'una banda, s'organitza una nova edició de Winterlied (recitals de lied a càrrec d'alumnes de l'ESMUC); de l'altra, es posa en marxa, per primera vegada, una sèrie de projeccions de concerts de la Filharmònica de Berlín de la temporada actual. Tots els esdeveniments són d'entrada lliure.

Pel que fa a Winterlied, el cicle de 2017 es compon de quatre concerts, organitzats entre gener i febrer, sempre amb el mateix horari: 20.15 hores. La iniciativa és fruit de la col·laboració amb el màster de lied de l'ESMUC i està inspirada en els concerts que se celebraven antigament en els salons domèstics. De fet, l'organització vol reproduir un ambient similar entre les taules i cadires de la cafeteria del Goethe-Institut.

Pel que fa al cicle de la Filharmònica de Berlín, es tracta de set projeccions seleccionades entre l'ampli catàleg audiovisual de l'orquestra, el Digital Concert Hall. Tots els concerts escollits pertanyen a la temporada actual i compten amb directors i solistes de primer nivell, des del director titular Simon Rattle a convidats com ara Christian Thielemann, Daniil Trifonov, Rudolf Buchbinder o Matthias Goerne.

Els concerts es projectaran a la sala d'actes del Goethe-Institut, en vídeo d'alta definició i amb una excel·lent qualitat de so. L'horari canvia lleugerament respecte als recitals de lied: les retransmissions comencen a les 19 hores.

La programació, que s'inicia el 26 de gener amb un recital de Winterlied, combina concerts de tots dos cicles. Alguns dijous no hi ha esdeveniments previstos, per la qual cosa s'aconsella comprovar prèviament data, programa i horari. El calendari es pot consultar al web del Goethe-Institut i també en l'agenda de Barcelona Clàssica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada