Barcelona Clàssica: L'Orfeó Català tanca les festes amb un concert gratuït i el llançament de nou CD

dimarts, 3 de gener del 2017

L'Orfeó Català tanca les festes amb un concert gratuït i el llançament de nou CD

Amb l’èxit del concert de Sant Esteve encara present en l’ambient (i a les webs de la CCMA, per qui vulgui tornar a sentir-lo), sorgeixen noves oportunitats per sentir les nadales de l’Orfeó Català.

El 4 de gener a les 19.30 hores, la formació, reforçada amb cantaires del Cor Jove i dels Cor de Noies, ofereix un concert de Nadal gratuït, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça del Rei. El repertori, que s’interpretarà a cappella, recull una bona selecció de nadales tradicionals.

Però qui no pugui assistir-hi a l’acte, té una nova possibilitat de sentir música nadalenca amb les veus de l’Orfeó Català. El Palau de la Música acaba de presentar una nova col·lecció discogràfica amb les actuacions del cors de la casa i el primer volum està dedicat a les Nadales del Concert de Sant Esteve.

El CD inclou un total de 22 de temes, des de les nadales més tradicionals i emblemàtiques (Joia en el món, Els àngels de la Glòria, Allà sota una penya, Les dotze van tocant o El noi de la mare, entre d’altres) a obres clàssiques de Praetorius, Britten o Mendelssohn, passant per versions de nadales actualitzades amb noves harmonitzacions; fins i tot hi ha espai per a música de nova creació, com una peça de John Rutter, i estrenes, com Miserere d’Eva Ugalde i Natus est in Bethleem de Xavier Sarasola.

El disc està basat en els enregistraments dels Concerts de Sant Esteve realitzats per Catalunya Música des de l’any 2011. Com va explicar Ramon Colomer, representant de l’emissora a la roda de premsa de presentació del concert de Sant Esteve, la ràdio fa possible enregistrar “moments memorables” i recopilar-los en format disc és una forma de posar de manifest aquesta funció de suport a la música.
Els disc ja està a la venda per un preu de 15€ i es pot adquirir a la botiga del Palau de la Música Catalana. També es pot escoltar en streaming a Spotify.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada