Barcelona Clàssica: Cap de setmana amb ració doble de violoncel: Alisa Weilerstein i Pau Codina

divendres, 16 d’octubre del 2015

Cap de setmana amb ració doble de violoncel: Alisa Weilerstein i Pau Codina

Alisa Weilerstein
Altres vegades hem comentat en aquest blog les curioses coincidències en programes que es donen en l'agenda. Que Jordi Savall ofereix un extraordinari concert de música barroca? Doncs a una altra sala de la ciutat apareix un dels intèrprets de música del mateix període més famosos a nivell internacional. Que una orquestra ofereix El amor brujo? Doncs una altra ho fa també, el mateix dia, a la mateixa hora i gairebé en el mateix lloc.

Entenem que algunes d'aquestes coincidències són difícils de prevenir: les gires internacionals van com van i moltes figures internacionals solament estan disponibles en una data determinada.

Creiem, de fet, que aquesta és la raó per la qual aquest cap de setmana coincideixen dos concerts molt atractius per als aficionats al violoncel.

D'una banda, la nord-americana Alisa Weilerstein actua amb l'OBC per interpretar el Concert per a Violoncel i Orquestra número 2 de Shostákovich. D'aquesta jove artista, famosa a nivell internacional per la seva col·laboració amb Daniel Baremboin, ja en varem parlar recentment, arrel del seu debut al Palau de la Música. Ara la tornem a tenir a Barcelona, amb concerts el divendres, dissabte i diumenge a L'Auditori.

D'altra banda, el dissabte 17 l'Orquestra Simfònica del Vallès porta al Palau de la Música un gran repertori orquestral en el qual destaca el Concert per a Violoncel i Orquestra de Dvórak.

El solista serà el barceloní Pau Codina, a qui coneixem en el nostre blog com l' “Andrés Iniesta” del violoncel, ja que va deixar la seva ciutat als 14 anys per formar-se a Londres en una escola d'elit per a joves músics. Des de llavors, ha actuat en sales importants de tot Europa.

Pau Codina
Per tant suposem que l'escassa disponibilitat de dates d'Alisa Weilerstein i Pau Codina haurà estat determinant a l'hora de programar dos concerts amb el mateix instrument de protagonista el mateix dia i a la mateixa hora. Per sort, al concert de l'OBC també es pot anar en diumenge. Els amants del violoncel tindran un cap de setmana ben atrafegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada