Barcelona Clàssica: La sarsuela reforça la seva oferta a la tardor amb l'estrena d' 'Iberia Classics' i la programació dels centres cívics

dijous, 1 d’octubre del 2015

La sarsuela reforça la seva oferta a la tardor amb l'estrena d' 'Iberia Classics' i la programació dels centres cívics


La sarsuela segueix tenint el seu públic i els programadors ho saben. A Barcelona, el Teatre Tivoli acaba de tancar el seu cicle de sarsuela de setembre, però, tot i així, l'oferta per a aquesta tardor serà notable, amb una estrena destacada al Palau de la Música i diverses propostes de proximitat en els centres cívics de la ciutat.

D'una banda, el Palau de la Música acull l'estrena d 'Iberia Classics, un nou espectacle de NovAria Artist, la productora dirigida pel tenor Sergi Giménez - Carreras. Com el mateix Sergi avançava aquest estiu a Barcelona Clàssica, Iberia Classics es basa en peces mestres del gènere.
 
El programa es completa amb números de ball i interpretacions d'obres simfòniques del “repertori espanyol”: Albéniz, i, per descomptat, Falla (per cert, un dels nostres reptes per a aquesta temporada és comptar les vegades que es programa a Barcelona El amor brujo).
 
A l’elenc d'artistes, hi figura el mateix Sergi Giménez- Carreras, la mezzosoprano Numil Guerra, el baríton Alberto Cazes Spinoglio i la soprano Mercedes Gancedo, una jove cantant que ens va sorprendre molt favorablement en la producció de Carmen en el rol de Micaela. Iberia Classics  s'estrena el dia 2 al Palau de la Música i tindrà diverses funcions durant la temporada. Els preus oscil·len entre els 20 i els 49 euros.

D'altra banda, els centres cívics de Barcelona han començat la programació de tardor, en què la sarsuela té un paper important. La cita més propera és la del Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart, amb un concert amb obres destacades de gènere previstes per a diumenge dia 4 a les 17.30 hores. Per cert, l'organització és a càrrec dels Amics de la Sarsuela de Gràcia, els quals inicien el seu propi cicle amb la representació de Los Gavilanes el dia 25 d'octubre en la sala Montseny.

Per a novembre i desembre, veurem, en diversos centres cívics, l'espectacle Trilogia de paraules musicades, amb la soprano Itziar Espinar, el baix-baríton Juan Carlos Esteve i la pianista Montse Pujol. A més d'un interessant recorregut per obres destacades de la sarsuela i també de l'òpera, el cicle té l'atractiu d’oferir l’entrada gratuïta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada