Barcelona Clàssica: El primer Concurs de Violí de Barcelona aplega una cinquantena de violinistes amb futur

dijous, 16 de juny del 2016

El primer Concurs de Violí de Barcelona aplega una cinquantena de violinistes amb futur

Foto: Escola Sant Gregori
Dissabte 18 i diumenge 19 de juny se celebra la primera edició del “Concurs de Violí de Barcelona”, una iniciativa impulsada per dos ex alumnes d’ESMUC, Andrea Chao i Anna Roca, i pel pianista Rafael Salinas, director de l'Escola de Música Sant Gregori i professor de piano d'ESMUC.

Es tracta d’una convocatoria oberta a estudiants de violí fins als 16 anys a la qual s’han inscrit uns 50 joves d’arreu Catalunya. Tots ells participaran a una série d’audicions davant públic, distribuïdes per trams d’edat, en horari de 10.30 a 13.30 i 15.00 a 19.00 (dissabte), i de 10.00 a 13.00 (diumenge).

Finalment, diumenge 19 a les 18 hores tindrà lloc el lliurament de premis i un petit concert dels guanyadors. L’entrada del públic a les diferents sessions, que se celebraran a l'auditori de l'Escola Sant Gregori, és lliure.

La idea d’organitzar un concurs dedicat al violí va sorgir quan aquests dos professors de música del Col·legi Sant Gregori van constatar la manca d’oferta de concursos de violí, en clar contrast amb l’abundància de convocatòries per a piano. Però l’esperit està lluny dels concursos habituals: “Es tracta d’un projecte per a fomentar l’estudi de la música, no la competitivitat”, ens explica Andrea Chao. Fins i tot s'organitzarà, per afavorir la convivència i la bona relació entre els participants, una activitat complementària, com és una gimcana musical pel diumenge a les 17 hores.

Per aquest motiu, tots els premis, cedits per establiments comercials, lutiers i músics, estan relacionats amb l’aprenentatge i el violí, amb lots de productes i accessoris, entrades a concerts i fins i tot la possibilitat d’oferir un recital a les sales de Musitekton i de Solé Luthiers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada