Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: la música clàssica surt a l'aire lliure

diumenge, 26 de juny del 2016

El millor de la setmana: la música clàssica surt a l'aire lliure

Filarmónica de Viena. Foto: Terry Linke
Tot i que tant el Palau de la Música Catalana com L'Auditori estan a punt de tancar per vacances, l'activitat musical continua a Barcelona, sobretot en espais a l'aire lliure. Parcs i jardins esdevenen en escenari de múltiples iniciatives, des de la Música als Parcs fins al cicle d'estiu del Jardí dels Tarongers, passant pel Festival Jardins de Pedralbes.

Això sí, encara queden alguns plats forts de la temporada oficial. A més de les funcions de La Bohème al Gran Teatre del Liceu, la Filharmònica de Viena torna a Barcelona per a actuar al Palau de la Música Catalana. Finalment, per malaltia del director inicialment previst, serà Daniel Harding qui es posarà al capdavant de la conegudíssima orquestra.

Repassem la programació de la setmana amb un concert per a cada dia.

Dilluns, 27 de juny: El colofó de la temporada al Palau de la Música Catalana arriba amb el concerto de la Filharmònica de Viena. Daniele Gatti, el director previst inicialment, està absent per malaltia. El substitueix un altre gran director: Daniel Harding. Només queden unes poquíssimes entrades a partir de 140 euros.

Dimarts, 28 de juny: Continuen els homenatges a Enric Granados en pràcticament tots els festivals i iniciatives relacionades amb la música clàssica. Aquesta vegada, és el cicle "Música als Parcs", que ofereix als Jardins de Montbau un concert del Trío Desconcierto, format per tres guitarres. El repertori inclou les Danses Espanyoles i els Valsos poètics, així com obres d'altres compositors com Isaac Albéniz o Frederic Mompou. El mateix esdeveniment tornarà a celebrar-se el divendres 1 de juliol en un altre dels parcs de la ciutat (Jardins de la Tamarita). Entrada gratuïta.
 
Dimecres, 29 de juny: La Fundació Jaume Aragall organitza un recital líric amb la soprano Maria Miró, el tenor Beñat Egiarte i la pianista Marta Pujol. L'acte se celebra a les 19 hores en la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi. L' entrada general costa 10 euros.
 
Dijous, 30 de juny: El Festival Jardins de Pedralbes presenta en concert a l'incalificable violinista Ara Malikian, un fenòmen que va més enllà de la música clàssica. De fet, la publicitat del festival promet versions amb violí de Radiohead, Los Secretos i Chambao. Segurament també hi haurà interpretacions, més o menys heterodoxes, del repertori més clàssic per a violí virtuós. Entrades: 40-48 euros (esgotades la resta de zones)
 
Divendres, 1 de juliol: El Jardí dels Tarongers inicia el cicle de concerts d'estiu, que se celebra a l'aire lliure, amb la participació de l'Orfeó Laudate. La formació, que prepara la commemoració del 75 aniversari, ja havia actuat anys enrere en el lloc, convidats per qui era llavors propietari, el mecenes Josep Bartomeu. Entrada lliure. Aportació voluntària a partir de 7 euros.
 
Dissabte, 2 de juliol: El guitarrista i compositor Jaume Torrent actua al Barcelona Festival of Song, en un recital amb obres de Granados, Albéniz, Turina, Vila-Lobos i peces de la seva pròpia autoria. Entrada gratuïta.
 
Diumenge, 3 de juliol:  L'ensemble Barcelona Ars Nova, dirigit per Mireia Barrera, inicia, per primera vegada, una gira per cinc monestirs catalans. A Barcelona,  hi actuaran en el Monestir de Pedralbes, on ja s'han presentat altres ocasions en el marc del projecte de Misses Polifòniques.  Entrada: 15€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada