Barcelona Clàssica: L'OBC omple la platja de Barcelona de música clàssica

dilluns, 20 de juny del 2016

L'OBC omple la platja de Barcelona de música clàssica

Foto: L'Auditori
Per Xavier Llisà

El 21 de juny, a les 20:30 hores, L´Auditori i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) celebren el Dia Internacional de la Música i donen la benvinguda a l’estiu amb un gran concert gratuït  a l’escenari de la platja de Sant Sebastià, al final del passeig Joan de Borbó, davant de l’Hotel W.

Un cop més (aquesta serà la tercera edició), les dues entitats tornen a organitzar el ja tradicional concert a la platja, obert a tota la ciutadania. L’any passat, 15.000 persones van gaudir de la musica simfònica i del mar. Enguany, com és habitual, tothom que vulgui el podrà escoltar assegut a la sorra. Per a millorar la visió i l’audició del concert, per primera vegada s’instal·laran tres pantalles gegants, amb so reforçat, que permetran a tothom seguir perfectament l’espectacle. 

El director i compositor Joan Albert Amargós serà l’encarregat de conduir el concert d’aquest any, amb fragments de grans obres simfòniques. L’orquestra estarà formada per uns 80 músics i el repertori està pensat per un públic no habitual de la música clàssica, amb les següents peces:


  • Aaron Copland: Fanfare for the common man ( Fanfara per a l´home corrent )
  • Ludwig van Beethoven: Simfonia num. 5, moviment I
  • Felix Mendelsssohn: Simfonia num. 4, moviment IV
  • Antonin Dvorák: Simfonia num. 9, moviment IV
  • Fernando Velázquez: Lo Imposible (BSO de la pel·lícula)
  • Eduard Toldrà: Camperola. Sardana
  • Ludwig van Beethoven: Simfonia num. 7, moviment IV
  • Gioachino Rossini: Guillem Tell. Obertura (Finale)
  • Alberto Ginastera: Estancia. Malambo (Danza final)

Deixem els segurs "bisos" com a sorpresa pel assistents.

Aquest any el concert serà enregistrat per TV3, que l´oferirà durant la revetlla de Sant Joan. També es podrà seguir en directe per la sintonia de Catalunya Música.

A més d’impregnar la ciutat de música simfònica, l’acte tindrà un record pels esdeveniments que estan passant a l’altra cantonada del Mediterrani. Hi haurà un moment de reflexió sobre la crisi dels refugiats, amb la música de la BSO de Lo Imposible) i es donarà veu a l´ONG Proactiva Open Arms, que desenvolupa la seva tasca salvant vides a l’illa de Lesbos.

La festa de la platja també es viurà a les xarxes socials a través de l’etiqueta #OBCplatja. Tots els qui s’acostin a la platja per veure el concert en directe podran compartir les seves selfies a Instagram i guanyar un abonament de Cinema i Espectacles de l´OBC per a la temporada 16-17 i entrades per a concerts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada