Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: del Dia de la Música a l'aturada de la "revetlla"

diumenge, 19 de juny del 2016

El millor de la setmana: del Dia de la Música a l'aturada de la "revetlla"

Presentació del concert de l' OBC a la platja. Foto: L'Auditori
Com a tantes altres coses a la vida, la programació musical no pot evitar caure en els extrems: un dia s'acumulen els esdeveniments, com passa el dimarts 21 de juny, amb els programadors, pensant, probablement amb encert, que la celebració del Dia de la Música en ple mes de juny llançarà a la gent als concerts. L'agenda està aquest dia plena de propostes, amb activitat en tots els grans espais i també en parcs i centres cívics.  

No obstant això, dos dies després, ens trobem amb la paradoxa que l'activitat musical queda pràcticament paralitzada durant 48 hores per la festivitat de Sant Joan. Ens preguntem si no seria bon experiment aprofitar que el dia 24 és festiu a Catalunya i que la gent que es queda a la ciutat de Barcelona (incloent-hi l'allau turístic) troba una escassa oferta cultural a la seva disposició.

Segurament, la música clàssica ho té difícil per competir amb les "revetlles", la platja, les escapades de cap de setmana i, enguany, com a colofó, la campanya electoral. Però si a algun programador se li ocorre córrer el risc, a Barcelona Clàssica estarem encantats d'explicar-ho.

Us presentem a continuació la nostra selecció de concerts pels pròxims set dies. Feliç setmana, feliç Dia de la Música i bona "revetlla"!

Dilluns, 20 de juny: La Sala de l'Arxiu Joan Maragall acull un concert del  Trío Granado, format per Yongmin Lee (violí), Eva de la Torre (violoncel) i Dominic Chamot (piano). Interpretaran obres de Rakhmàninov, Granados, Haydn i Piazzolla (19 hores; entrada lliure, però es recolliran donacions per als artistes).

Dimarts, 21 de juny: Programació de luxe per celebrar el Dia de la Música. Hi ha funció de La Bohème al Gran Teatre del Liceu (20h; 11-242 €); al Palau de la Música Catalana rep al fenomen Grigory Sokolov, un dels millors pianistes del món (20.30 hores; 20-50 €); i l'OBC ofereix, un any més, el concert d'estiu a la platja de la Barceloneta, obert a tot el públic (21 hores; gratuït).

Dimecres, 22 de juny: La formació de música barroca Vespres d'Arnadí presenta el seu segon concert del cicle d'estiu, que organitza a l'església de Sant Felip Neri. Aquesta vegada, el programa porta per títol "Nel profondo i cieco mondo", i inclou obres d'Antonio Vivaldi, Domènec Terrades i els germans Joan i Josep Pla. Com a solista, actuarà la mezzosoprano Marta Infante (20.30 hores; 15€).

Dijous i divendres, 23 i 24 de juny: Barcelona es queda sense programació de música clàssica i  completament invadida per la selecció musical de les "revetlles" i la tradicional (i carregosa) pirotècnia. L'únic concert programat és el dijous 23, amb l'Ensemble Concertanti, al Museu Europeu d'Art Modern, una proposta que, per horari i repertori, està clarament enfocada al públic turístic, però que evidentment adquireix rellevància davant la desaparició de l'oferta (12.30 hores; 28€).

Dissabte 25 juny: La soprano Patricia Caicedo protagonitza a CaixaForum Barcelona el concert d'obertura de la 12a edició del Barcelona Festival of Song, una iniciativa de difusió del patrimoni musical ibèric i llatinoamericà que se celebra a Barcelona fins al 4 de juliol. En aquest primer concert, amb obres de Granados, Ginastera, Estévez i Moreno, també s'estrenaran noves composicions d'Anna Cazurra i Achille Picchi. Participaran al costat de Caicedo el tenor Lenine Santos i el pianista Nikos Stavlas (20.30 hores; 12
€).

Diumenge, 26 juny: El
Cor Vivaldi tanca la seva temporada a l'Auditori AXA amb la interpretació del Te Deum 2014, una composició d'Albert Guinovart creaa expressament pel 25è aniversari del cor i que el mateix autor qualifica com "una de les seves obres predilectes ". La formació estarà acompanyada per altres dos cors internacionals: Copenhaguen Girls Choir i el Piedmont East Bay Children 's Choir. (18 hores; entrades entre 12 i 15 €).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada