Barcelona Clàssica: Així és l'agenda de música clàssica d'abril a Barcelona

diumenge, 3 d’abril del 2016

Així és l'agenda de música clàssica d'abril a Barcelona

Imatge d'elaboració pròpia amb Wordle.net
L'agenda de Barcelona Clàssica inclou per aquest mes d'abril un total de 214 esdeveniments, dels quals 190 són concerts i els 24 restants, conferències al voltant de la música clàssica i masterclasses obertes al públic general.

Són més esdeveniments que al mes de març. A més, curiosament, el nostre particular "IPC" del preu de les entrades baixa considerablement, ja que el cost mitjà de la localitat més cara és de 30,17 euros, davant els 40 euros de mitjana de les entrades del mes de març. Ja dèiem llavors que els preus del "Götterdämmerung" encarien considerablement la mitjana i que, sense comptar amb el Gran Teatre del Liceu, l'import era molt més baix.
Aquest mes, els preus de l'òpera del Liceu en cartellera, "Simon Boccanegra", són més reduïts que en el magne muntatge de Wagner. Però, a més, hi ha ni més ni menys que 87 concerts dels que anomenem "low cost", amb un preu igual o inferior als 12 euros per a la butaca més cara. És gairebé el 45% de l'oferta, el que torna a posar en dubte el tòpic que la música clàssica resulta cara.

Pel que fa a compositors, Mozart, present en 10 concerts, és el més programat aquest mes, seguit de Brahms i de Granados, de qui continuen els homenatges commemoratius. Wordle ens resumeix gràficament la composició dels repertoris amb la nostra infografia habitual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada