Barcelona Clàssica: El repte de crear el millor piano del món

dilluns, 4 d’abril del 2016

El repte de crear el millor piano del món

Presentació del nou piano Bösendorfer,amb Iván Martín.
Foto: Oliver Adell

Durant tot el mes d’abril, a Barcelona s’exposa el nou model de piano de la marca austríaca Bösendorfer, fruit d’un procés de recerca i investigació per intentar crear el millor piano del món.

El piano, anomenat “Vienna Concert 280”, va arribar a la ciutat aquest passat mes de març, coincidint amb la final del Concurs Internacional de Piano Maria Canals. De fet, a la prova final del certamen, els candidats van tocar aquest model. Ha estat la primera vegada que el nou piano de Bösendorfer s’ha escoltat a Espanya i el primer cop que s’ha utilitzat en un Concurs Internacional de Piano. 

A més, a Corrales Pianos (C/ Còrcega, 460) es va fer la presentació oficial, amb una sessió de prova amb pianistes professionals com ara Iván Martín, Ariadna Castellanos, Enrique Bagaría, Ignasi Cambra, Ignasi Terraza, Marc Heredia, Jorge Nava, Ramon Coll, Sira Hernández i Ambrosio Valero.

El pianista oficial que és imatge del nou Bösendorfer a nivell mundial és Sir Andras Schiff, tot i que encara està per confirmar si la seva pròxima actuació al Palau de la Música la farà amb aquest model de piano. Així mateix, la marca austríaca ha signat un acord amb Ignasi Cambra perquè sigui “artista Bosëndorfer” i utilitzi aquest piano als seus concerts.

Foto: Oliver Adell
El projecte Vienna Concert 280 va néixer fa cinc anys amb el repte de crear el millor piano de concerts del món. Per arribar a aquesta fita, es van incorporar noves tècniques revolucionàries de disseny 3D a l’experiència artesana que durant 180 anys ha anat cultivant la marca Bösendorfer, fundada a Viena el 1828.

El resultat ha estat una potència tonal vigorosa i equilibrada, una projecció i durada sonores sense precedents i un enorme rang dinàmic que no requereix esforç en l’ús. Aquestes característiques poden molt possiblement arribar a consagrar-lo com el millor piano de concerts del segle XXI. El piano segueix exposat a Corrales Pianos fins a començaments de maig perquè diversos pianistes professionals el puguin provar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada