Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: de festivals, i sense sortir de Barcelona

diumenge, 17 de juliol del 2016

El millor de la setmana: de festivals, i sense sortir de Barcelona

En el nostre top del mes ja avançàvem que un dels grans esdeveniments del mes és la celebració del Festival Bachcelona, ​​una iniciativa que, durant una setmana, programa a la ciutat de Barcelona tot tipus d'activitats i concerts al voltant de la figura de J.S. Bach.
 
Es tracta d'un festival atípic, menys interessat a col·leccionar noms famosos que en reflexionar al voltant de les mil i una formes que la música de Bach connecta amb el món d'avui. Per això, més que concerts "tradicionals", el Festival Bachcelona ofereix actuacions de petit format en espais poc habituals per a la música barroca, projecció de documentals, espectacles de dansa i fins i tot experiments de fusió amb gèneres llunyans, com ara la música africana.

No és l'únic festival que podem seguir sense sortir de Barcelona. Aquesta setmana, Catalunya Música connecta amb alguns dels festivals musicals més importants d'Europa, com el Festival de Salzburg o els Proms de Londres. Aquí recopilem, dia a dia, el més interessant de la programació.

Dilluns, 18 de juliol: El Gran Teatre del Liceu estrena la última òpera de la temporada 2015/16: La flauta màgica, de W.A. Mozart.Aquesta vegada, la gran protagonista és l'atrevida posada en escena, creada per Barrie Kosky, director artístic de la Komische Oper de Berlín, i el col·lectiu '1927'. L'obra es podrà veure fins al 28 de juliol. Entrades: 11-286 €
 
Dimarts, 19 de juliol: El Palau de la Música ofereix una de les obres més programades al llarg de la temporada: el Carmina Burana, de Carl Orff. Però, hi ha atractius més que sobrats per tornar a veure l'obra: l'actuació del Cor Jove de l’Orfeó Català, dirigit per Esteve Nabona, i el quartet solista, format per joves valors amb projecció (Marta García Cadena, Beñat Egiarte i Josep Ramon Olivé). Entrada: 20 €. D'altra banda, aquest dimarts, Catalunya Música retransmet en directe a partir de les 19.30 hores un dels grans concerts dels Proms de Londres: la Missa solemnis de Beethoven, amb la Filharmònica de la BBC sota la direcció de Gianandrea Noseda.
 
Dimecres, 20 de juliol: El programa Música als Parcs presenta en el Parc de la Ciutadella l'ensemble del Leicestershire Arts in Education, del Regne Unit. La formació està integrada per 68 músics entre 14 i 18 anys, que la iniciativa selecciona pel seu talent per oferir-los una educació musical completa. Entrada gratuïta.

Dijous, 21 de juliol:
Torna el Festival Bachcelona, una de les grans cites del mes. Es tracta d'una setmana d'intensa programació al voltant de J.S. Bach, amb concerts variadíssims (alguns, en espais realment singulars). L'esdeveniment inaugural presenta un format més convencional, a l'Auditori, probablement per poder acollir tot el públic interessat en la gran figura del festival: l'holandès Ton Koopman, un dels grans especialistes en Bach del món. Entrada: 23-28€

Divendres, 22 de juliol: Parlàvem dels formats singulars del Festival Bachcelona i el divendres precisament podrem veure un d'ells. No és habitual que una gran figura de la música clàssica actuï en un espectacle familiar, però Ton Koopman ho farà en KinderBach!, acompanyat d'una actriu, un ballarí i, per descomptat, les obres de J.S. Bach. Entrada: 12 €. Aquest mateix dia, a les 19.30 hores, Catalunya Música connectarà amb el Festival de Salzburg per oferir en directe l'oratori La creació, de Haydn, dirigida per Yannick Nézet-Séguin al capdavant del Cor de la Ràdio de Baviera i de l'Orquestra de Cambra d'Europa.

Dissabte, 23 de juliol: El Festival Bachcelona integra una de les activitats dedicades a J.S. Bach que tenen continuïtat al llarg de l'any, com és la interpretació integral del cicle de les cantates en format participatiu. En aquesta ocasió, la Basílica de Santa Maria del Pi serà l'escenari per a les cantates BWV 17 i 94, a càrrec de l'ensemble BZM amb Pau Jorquera i Daniel Tarrida. Entrada gratuïta. 

Diumenge, 24 de juliol: Un dels grans mèrits d'aquesta edició del Festival Bachcelona és que comença a sumar noms coneguts més enllà dels cercles musicals. És el cas de la Fura dels Baus, que presenta a la Fàbrica Moritz una versió lliure de la cantata BWV 212. El programa promet "una reflexió interdisciplinar que inclou un peculiar homenatge a la cervesa". Entrada: 22-30 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada