Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: tots a cantar

diumenge, 3 de juliol del 2016

El millor de la setmana: tots a cantar

Festival Internacional de Cant Coral del 2015 Foto: FCEC
Cada any (i ja en van 51!), la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) organitza el Festival Internacional de Cant Coral. La veteraníssima iniciativa aplega a Barcelona agrupacions corals procedents de tot el món, les quals, durant una setmana, participen en tallers preparatoris i concerts en diferents punts de Barcelona (ciutat i província).

El públic general també pot participar assistint als
concerts. A la ciutat de Barcelona, ​​se celebren el dimarts, dijous i divendres a la Basílica de Santa Maria del Pi, a les 21 hores, amb entrada gratuïta. Dissabte, el Palau de la Música Catalana acull el concert de cloenda (entrada de 15 euros).

És només una de les múltiples iniciatives d'estiu relacionades amb la música que es posen en marxa a Barcelona durant el juliol i, especialment, al llarg de la primera quinzena. Aquesta setmana és especialment intensa en aquest tipus d'activitats i, per això, la nostra selecció diària de concerts resulta més útil que mai. Aquí us la presentem.

Dilluns, dimarts i dimecres (4-6 juliol): El festival internacional Barcelona Piano Academy (BPA) celebra la seva nova edició i l'activitat que més atrau al públic general és la sèrie de concerts programada a la Pedrera, amb tres figures pianístiques: Albert Attenelle, Hortense Cartier-Bresson i Daria Piltyay (La Pedrera, 20.30 h. Entrada: 9 €).

Dimarts, dijous, divendres i dissabte (5-9 juliol): El Festival Internacional de Canto Coral organitza al llarg de la setmana
concerts gratuïts de les corals participants a Santa Maria del Pi (21 hores). Cada dia, actuen formacions diferents, catalanes i estrangeres. Dissabte, tots els participants al festival es reuniran al Palau de la Música Catalana.

Dimecres, 6 de juliol: Els guitarristes Jaume Torrent i Maurici Díaz ofereixen, en el marc del cicle
Música al Claustre 2016 organitzat per l'Institut d'Estudis Catalans, les versions de Miquel Llobet de les 12 Cançons Populars Catalans per a Guitarra i estrenaran les versions de les mateixes cançons escrites recentment pel compositor Narcís Bonet (Institut d'Estudis Catalans, 21h. Entrada: 10 €)

Dijous, 7 de juliol: Una de les eminències de la direcció orquestral a Catalunya, Antoni Ros-Marbà, dirigeix ​​l'Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau de la Música i l'OBC en un concert que, a la primera part,
rescata la Solemne Cantata Verge Maria, una obra sacra de Manel Blancafort (tota una raresa en la producció del compositor). A la segona part s'interpretarà la 5a Simfonia de Tchaikovsky. (Palau de la Música Catalana, 20.30h. Entrada: 15-25 €
 
Divendres 8 juliol: La Bohème s'acomiada del Gran Teatre del Liceu, en una funció protagonitzada per la soprano Eleonora Buratto i el tenor Saimir Pirgu. L'obra es podrà veure gratuïtament en nombroses pantalles gegants que s'ubicaran per tot Catalunya, gràcies a la iniciativa Liceu a la Fresca.. (Gran Teatre del Liceu, 20h. Entrada al teatre: 14-299 €).
 
Dissabte i diumenge, 9 i 10 de juliol: Intens cap de setmana d'activitat coral. Dissabte es clausura, amb un concert que reuneix tots els participants, el
Festival Internacional de Cant Coral organitzat per la FCEC durant la setmana (Palau de la Música Catalana, 21 h. Entrada: 15 €). I, pel diumenge 10, una de les corals catalanes de més prestigi, la Coral Sant Jordi, i, homenatja al seu director, Lluís Vila (Teatre de Sarrià, 18h. Entrada: 12-15 €).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada