Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: el final de gairebé tot

diumenge, 24 de juliol del 2016

El millor de la setmana: el final de gairebé tot

Juan de la Rubia  Foto: Igor.cat
Presentem avui la nostra última recopilació de l'estiu amb "el millor de la setmana". Al setembre, reprendrem les recomanacions, però, durant les pròximes quatre setmanes, de la mateixa manera que la major part dels espais culturals tanquen per vacances, reduirem la nostra activitat informativa.

La nostra agenda musical continuarà activa, però les notícies sobre música clàssica a Barcelona i les entrevistes d'actualitat tornaran al setembre, amb l'inici de la nova temporada 2016/2017.

Però, abans que acabi juliol, nosaltres encara tenim moltes coses al voltant de la música que explicar, començant per la nostra selecció d'un concert per a cada dia.
Dilluns, 25 de juliol: L'organista Juan de la Rubia actua, en el marc del Festival Bachcelona, ​​al Palau Güell, amb un orgue recentment instal·lat que s'ha dissenyat especialment per a aquest edifici. La música va ser un element molt important per a Gaudí en l'arquitectura de l'edifici i ningú millor que De la Rubia per recuperar la intensa connexió entre les dues arts: encara es recorda el seu concert d'improvisacions a la Catedral a la primera edició del Festival Bachcelona. (Palau Güell; 18 h. i 20 h. Entrada: 20 €)

Dimarts, 26 de juliol: Últim dia del festival Bachcelona, ​​en el qual sobresurt la versió escenificada d'una cantata profana de J.S.Bach, la "cantata del cafè", adaptada al teatre per l'escriptor Miquel Desclot. Estarà interpretada per l'actor Quim Lecina i, en el musical, per l'ensemble BZM i els cantants de la Beca Bach. (El Maldà; 18 i 20 h. Entrada: 14 €)

Dimecres, 27 de juliol: L'Auditori Condeminas que tan eficientment impulsa Josefine Teixidó tanca la temporada amb un doble concert. A les 19 hores, actuaran el duet d'arpa i flauta format per Mercè Guilera i Ruth Costa, mentre que les 20 hores ho farà la soprano Serena Sáenz, acompanyada per Jordi Romero al fantàstic piano Fazioli de l'Auditori. Cal confirmar assistència. (Av. Pearson, 99. Entrada: 20 €)

Dijous, 28 de juliol: El Gran Teatre del Liceu tanca definitivament la temporada 2015/2016 amb l'última representació de La flauta màgica, una versió absolutament trencadora que barreja l'òpera amb el cinema mut, l'animació i la videocreació, i que ha aconseguit excel·lents crítiques. (Entrada: 13-286 €)

Divendres, 29 de juliol:
La Banda Municipal de Barcelona ha tingut un mes de juliol d'allò més actiu i, per tancar la temporada, ofereix un últim concert al Recinte Modernista del Hospital de Sant Pau.. El repertori està dedicat als anys daurats del swing, de Benny Goodman a Henry Mancini. (21 hores. Entrada gratuïta)

Dissabte, 30 de juliol: Solé Luthier presenta al jove violoncel·lista argentí Dante di Renzo, amb obres de Cassadó, Kodály i J.S.Bach. Endevinen quina? Sí, efectivament: una de les arxifamoses Suites. Però, per molt repetida que aparegui en la programació, no deixarem de gaudir-la en els concerts en directe. (20 hores. Entrada. 12 €)

Diumenge, 31 de juliol: Tanquem el mes i, pràcticament, la temporada amb la recomanació d'PaGAGnini, una idea de la companyia d'humor gestual Yllana i el violinista Ara Malikian que fusiona moments clau de la música clàssica amb altres gèneres, com aquesta coreografiada versió del Cànon de Pachelbel que podem veure al vídeo. L'obra es representa durant tota la setmana al Teatre Condal de Barcelona, ​​en sessions a les 21 hores el dimecres, dijous i divendres, i en doble sessió, a les 18 hores i les 21 hores, el cap de setmana. (Entrada: 24 €)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada