Barcelona Clàssica: Barcelona Piano Academy: els joves talents del piano es troben a Barcelona

dissabte, 2 de juliol del 2016

Barcelona Piano Academy: els joves talents del piano es troben a Barcelona

Classes de BPA de l'edición2015
Fotògrafs: Joan Deulofeu i Jordi Freixenet
El festival internacional de piano Barcelona Piano Academy (BPA) celebra la seva nova edició -la cinquena ja de la seva història- del 4 al 14 de juliol del 2016. Es tracta d'una ambiciosa iniciativa que, al llarg de deu intensos dies, combina una sèrie de concerts, workshops i classes magistrals a càrrec de professors de gran prestigi internacional.

Les classes magistrals van especialment dirigides a una vintena de joves pianistes procedents de tot el món, seleccionats entre estudiants de nivells superiors i de màster en diversos centres. Aquest any vindran a BPA intèrprets de 10 nacionalitats diferents, que van a gaudir de més de 100 hores de classes i workshops.

A més dels participants actius, a les classes també pot assistir qualsevol interessat en aprofundir els seus coneixements sobre el piano. La inscripció com a oient, a un preu de 175 euros, dóna accés a totes les activitats de BPA. De tota manera, per al públic en general, la part més atractiva seran els concerts, que tenen un preu molt assequible (9 euros) i un escenari emblemàtic: La Pedrera.

En aquesta ocasió, BPA ofereix tres grans actuacions: Albert Attenelle (4 de juliol), Hortense Cartier-Bresson (5 de juliol) i Daria Piltyay, guanyadora del BPA International Piano Award en l'anterior edició (6 de juliol). Els interessats ja poden anar fent-se amb l'entrada a la web de la Pedrera, ja que els concerts de BPA solen registrar ple total.

Al costat de les activitats de formació i els concerts, BPA organitza un concurs gràcies al qual els participants seleccionats per a les classes poden aspirar a obtenir diversos premis. El millor pianista de l'edició és guardonat amb el BPA International Piano Award, que dóna al guanyador la possibilitat d'oferir una sèrie de concerts durant la temporada 2016/2017 a Catalunya i Andalusia. També es concedeix un premi especial per al millor intèrpret de música espanyola i una beca de Yamaha Foundation, dotada amb 500 euros, per al millor pianista espanyol.

El professorat d'aquesta edició està integrat per una àmplia nòmina de mestres internacionals: Albert Attenelle i Stanislav Pochekin (del Conservatori del Liceu), Deirdre O'Donohue (de la New York University i de la Manhattan School of Music de Nova York), Christopher Elton (de la Royal Academy of Music de Londres), Hortense Cartier-Bresson (del Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Paris), Bruno Rigutto (de l'École Normale de Musique i la Schola Cantorum de Paris), David Kuyken ( del Conservatori d'Amsterdam) i Antonio Sánchez Lucena (del Conservatorio Superior de Granada).

El 14 de juliol, tindrà lloc la cloenda de BPA. Durant aquest acte es comunicarà el nom dels guanyadors dels diversos premis i els estudiants participants oferiran un concert obert al públic general al Conservatori del Liceu.

Barcelona Piano Academy és un projecte de Maria Manzano, una jove pianista gaditana formada entre Cadis, Granada, Madrid, Barcelona, ​​Paris i Nova York, ciutat on  resideix actualment. Des d'allà dirigeix ​​la preparació, al llarg de tot l'any, d'aquesta gran iniciativa que es realitza anualment a Barcelona per fer una contribució a la formació dels joves pianistes internacionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada