Barcelona Clàssica: Valéry Gergiev presenta a Barcelona el seu nou projecte artístic al capdavant de la Filharmònica de Munic

dissabte, 16 de gener del 2016

Valéry Gergiev presenta a Barcelona el seu nou projecte artístic al capdavant de la Filharmònica de Munic

Valery Gergiev
Valéry Gergiev és un dels membres estel·lars del club dels directors galàctics. 

Màxim responsable artístic del Teatre Mariinsky, està considerat com una de les glòries nacionals russes: segons publica Slipped Disc, cobra 6,9 milions de dòlars a l’any només per la seva feina a la mítica institució de Sant Petersburg.

Gergiev compagina aquesta tasca amb la direcció d’altres orquestres. A més de molts projectes com a director convidat, ha estat durant deu anys director titular de la London Symphony Orchestra (orquestra número 4 al rànking mundial de Gramophone de les millors orquestres de l’any 2015). 

Precisament l’any passat, Gergiev va deixar la LSO per a assumir la titularitat de l’Orquestra Filharmònica de Munic, una formació amb una llarga història i un ben guanyat prestigi, però que habitualment queda fora dels rànkings que fan els mitjans especialitzats, amb l’agreujant de que, a Alemanya, el número d’orquestres que juguen a la “Champions League” mundial és més alt que cap altre país. Potser la incorporació de Gergiev impulsarà la posició de l’orquestra muniquesa a les classificacions dels crítics durant els propers anys. 

Gergiev es presenta per primera vegada a Barcelona amb la Filharmònica de Munic aquest diumenge, dia 15, en una coproducció d’Ibercàmera i L’Auditori. El concert també suposarà el debut del director rus a aquest espai de concerts.

El programa estarà centrat en la Simfonia número 6, Patètica, de Tchaikovsky, una obra de la qual Gergiev ha fet algunes de les gravacions de referència. El New York Times diu que una interpretació de la Patètica a càrrec de Gergiev és sempre “una experiència emocionant”. Per si faltés més èpica, des d’Ibercàmera ens expliquen que el rus només dirigeix aquesta obra poques vegades a l’any, per l’entrega emocional tan gran que li requereix. 

Encara queden entrades, però pagar menys de 71€ ja és missió impossible, ja que les de 27€ i les de 48€ estan exhauriedes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada