Barcelona Clàssica: Un cap de setmana d'estrenes: Maig Coral del Barcelonès, 'Dona i Compositores' i Orquestra Barroca Catalana

dijous, 5 de maig del 2016

Un cap de setmana d'estrenes: Maig Coral del Barcelonès, 'Dona i Compositores' i Orquestra Barroca Catalana

Dèiem en el repàs al millor de la setmana que l'agenda musical havia entrat en fase d'hiperactivitat primaveral i no hi ha millor prova d'això que constatar que aquesta setmana s'estrenen tres nous cicles en la programació.
Divendres 5 de maig arrenca el cicle Maig Coral del Barcelonès, que aquest any ofereix una programació de quatre actuacions a càrrec d'agrupacions corals de prestigi. Els concerts se celebren tots els divendres del mes de maig a les 20.30 hores a l'Església Adventista del Setè Dia (C/Comte d'Urgell, 133), un espai amb unes extraordinàries condicions de sonoritat per a la música vocal.
L'entrada val 8 euros, encara que amb el Carnet del Cantaire de la Federació Catalana d'Entitats Corals, organitzadora del cicle, el preu es redueix a 5 euros.



El cartell previst és:
  • 5 de maig: Contrapunt Vocal i Kammerchores Collegium Canticum Weimar.
  • 13 de maig: Cor Albada, Cor Ariadna de l'Agrupació Cor Madrigal i Fòrum Vocal.
  • 20 de maig: Camerata Coral Sant Cugat y Cor de Cambra de l'ESMUC.
  • 27 de maig: Orfeó Atlàntida i Orfeó Gracienc.

D'altra banda, el diumenge 8 de maig s'estrena el II Cicle de Música "Dona i Compositors", amb una programació de cinc concerts interpretats majoritàriament per dones i amb obres de compositores. L'entrada és gratuïta i abans de cada actuació s'ofereix una petita conferència introductòria.
La iniciativa s'estén fins al mes de novembre, però al maig presenta dues cites:
  • 8 de maig, a la Capella de l'Esperança (Palma de Sant Just, número 2): Música sacra femenina, ab la soprano Mireia Latorre i els instrumentistes Peter Krivda (viola de gamba) i David Malet (orgue). El concert presenta obres de Caterina Assandra, Francesca Caccini, Barbara Strozzi, Isabel Güell i Carme Karr. 
  • 20 de maig, al Teatre de Sarrià: Concert de saxo i piano d'Anna Mor i Núria Brull, interpretant a compositores actuals (Carlota Baldrís, M. Hélène Fournier, Graziane Finzzi, Marián Márquez i M. Rosa Ribas)
El nostre tercer cicle destacat és la Temporada de Música Antiga de l'Orquestra Barroca Catalana a l'església de Sant Felip Neri, que s'estrena també aquest diumenge i ofereix un segon concert per al dissabte 21 de maig. En aquesta ocasió, es tracta de programes temàtics amb obres i solistes diferents:

  • 8 de maig: Manuel Pla i l'Europa del seu temps. El repertori inclou obres de Manuel Pla i de dos contemporanis seus: J.S. Bach i G. Ph. Telemann. Com a solistes, actuaran Marina Comas (flauta), Daniel Ramírez (oboè) i Pau Bordas (baix).
  • 21 de maig: Virtuosisme i sentiments. De l'Anglaterra del 1600 a la Itàlia del 1700. S'oferirà una selecció d'obres de Purcell, Vivaldi i Locke, amb Tiam Gourdazi com a solista de flautes i Farran Sylvan James assumint el violí solista i la direcció.
Les entrades costen 15 euros per concert i es poden adquirir aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada