Barcelona Clàssica: Un Beethoven triplement especial per a l'Orquestra Simfònica del Vallès

dimecres, 25 de maig del 2016

Un Beethoven triplement especial per a l'Orquestra Simfònica del Vallès

Imatge promocional del concert
L’Orquestra Simfònica del Vallès ofereix tres concerts durant els pròxims dies amb la Novena Simfonia de Beethoven. Es tracta d’una série d'actuacions molt especial per diverses raons.

En primer lloc, cal recordar que la interpretació de la Novena, que es repeteix cada any, està molt lligada a l’OSV, especialment després del flashmob amb el qual s’han aconseguit milions de visualitzacions de l'orquestra a YouTube. 

La intenció de la formació és continuar fent l'obra fins el 2024, quan es celebrarà el bicentenari de la composició. Per incorporar cert caire participatiu, el públic assistent  tindrà l'oportunitat de cantar l'Himne a la Joia en català.

A més, els concerts tenen un propòsit solidari i es dedicaran al Banc d'Aliments i la seva campanya de recollida solidària, "La fam no fa vacances". El públic podrà fer la seva aportació, portant aliments, en cadascun dels concerts.

Però, aquesta vegada, hi ha encara un tercer motiu que fa encara més especial el concert, ja que serà l'últim de Rubén Gimeno com a Director Titular de l'OSV, després de 7 anys al capdavant de la formació. El comunicat oficial de comiat assegura que "la contribució de Gimeno a l’orquestra ha estat clau", però la formació es prepara per iniciar nou projecte a partir del proper curs. El seu substitut s’anunciarà durant els propers dies.

Rubén Gimeno Foto:OSV
Els concerts de la Novena comencen divendres 27 de maig, al Centre Cultural de Terrassa. Al dia següent, 28 de maig, el concert serà al Palau de la Música Catalana, i el 3 de juny, a la Faràndula de Sabadell.

El quartet solista estarà integrat per Eugènia Montenegro (soprano), Mireia Pintó (mezzosoprano), Francisco Corujo (tenor) i Xavier Mendoza (baríton). La part coral l'assumeixen el Cor de Cambra de Granollers (dirigit per Josep Vila) i la Coral Càrmina (dirigida per Daniel Mestre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada