Més d’una trentena d’activitats, entre espectacles escenificats, audicions musicals, exposicions i conferències, integren el programa de la cinquena edició d’Òpera en Ruta, una iniciativa organitzada pel Districte de Sarrià-Sant Gervasi per a “divulgar, aprofundir i apropar aquest gènere artístic a tots els públics”.
En total, són dues setmanes d’una intensa activitat, repartida principalment entre el Teatre de Sarrià, els centres cívics de Sarrià-Sant Gervasi i fins i tot els carrers del barri. Totes les activitats són gratuïtes, tot i que alguns espais són d’aforament limitat i altres requereixen inscripció prèvia.
La pàgina web del districte ofereix els detalls de tota la programació d’Òpera en Ruta. Però si voleu fer un cop d'ull ràpid a totes les propostes, que són moltes i molt atractives, us presentem en aquest article un resum classificat pel tipus d’activitat.
Concerts i representacions d'òpera:
- Descobreix l’òpera (3 de maig, 19.30h; Centre Cívic Vil·la Florida): A càrrec d’Elisabet Pons, soprano; Maria Pujades, soprano, i Oriol Mallart, baríton. Àries representatives de la història de l’òpera.
- Fragments destacats d’òpera russa (6 de maig, 20h; Centre Cívic Pere Pruna): A càrrec de Zoya Marasova (soprano), Daniel Say¬fullin (baix) i Irina Veselova (piano)
- La música en temps de Shakespeare (7 de maig, 19 h; Centre Cívic
Sarrià): A càrrec de Laura del Río, soprano; Joël Ruiz, tenor, i Olga
Kobekina, piano.
- Un passeig per l’òpera catalana del segle XX (11 de maig, 20h; Teatre de Sarrià): A càrrec de Jordi Cortada, tenor; Maria Teresa Garrigosa, soprano, i Pau Casan, pianista.
- Il segreto di Susanna (12 de maig, 19.30h; Centre Cívic Pere Pruna): A càrrec dels alumnes de l’Acadèmia Marshall -Carlota Porta (Susanna), Salvador Molins (marit) i Carlota De Haan (criat)- sota la direcció tècnica de Montserrat Aparici, i Carles Puig al piano. Òpera en un sol acte d’Ermano Wolf-Ferrari.
- Conversa Musical Cantant Shakespeare (12 de maig, 20h; Espai Putxet): A càrrec de Guerassim Voronkov (piano), Maribel Ortega (soprano) i Maria Voronkova (actriu).
- Concert coral La màgia del Cor Vivaldi (13 de maig, 19h; Teatre de Sarrià): A càrrec de Cor Vivaldi – Petits Cantors de Catalunya, adreçat a públic familiar.
- If music be the food of love, play on (13 de maig, 20h; Centre Cívic Pere Pruna): A càrrec de Maria Pujades, soprano; Elisabet Pons, soprano; Joan Francesc Folqué, tenor, i Viviana Salisi, piano.
- Retalls d’òpera: fragments de Fairy Queen (14 de maig, 12h; Centre Cívic Can Castelló): A càrrec d’Orquestra de Cambra de Sabadell i Aula de Cant Àngels Busquets. Versió mig escenificada.
- La Traviata (14 de maig, 19h; Centre Cívic L’Elèctric): A càrrec d’Òpera Emoció. Violetta Valery: Natasha Tupin, soprano; Alfredo Germont: Alberto Canet Muga, tenor; Giorgio Germont: Fernando Álvarez, baríton; narrador: Gal Soler, actor; pianista: Juli Rodríguez; direcció general: Operíssimo Barcelona.
- Il barbiere di Siviglia, de G. Paisiello (15 de maig, 18h; Teatre de Sarrià): A càrrec d’Amics de l’Òpera de Sarrià.
Espectacles familiars:
- Conta’m un conte, canta’m una òpera (4 de maig, 17.30h; Centre Cívic Vallvidrera-Vázquez Montalbán i Biblioteca Collserola-Josep Miracle): Espectacle de la Petita Companyia Lírica de Barcelona, en què, a través de la figura de Shakespeare, es farà un repàs a les àries i els duos més emblemàtics de la història de l’òpera.
- La flauta màgica (6 de maig, 18h; Biblioteca Clarà): Espectacle infantil d’1 a 8 anys. Adaptació de la famosa òpera de W. A. Mozart amb música i cançons en directe.
- Operettes (7 de maig, 12h; Espai Putxet): A càrrec de Maria Voronkova, narradora. Òperes convertides en contes, acompanyades de fragments musicals.
- El joc de Romeu i Julieta (Del 10 al 13 de maig, de 18 a 20 h; Centre Cívic Sarrià): Activitats per a adults i per a infants a partir de 12 anys. Joc de pistes al voltant de l’òpera I Capuleti e i Montecchi, en què els participants recorreran diferents equipaments i establiments de Sarrià.
- Una tarda d’òpera (14 de maig, 11.30h; Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall): A càrrec de Núria Clemares, narradora i actriu. Es podran escoltar un parell d’òperes i amb titelles i altres elements s’explicarà les històries que ama¬guen aquestes músiques.
Teatre:
- Macbeth pels carrers de Sarrià (7 de maig, 11.30h; Pl. Consell de la Vila, Major de Sarrià, Jaume Piquet, Cornet i Mas, pl. Sant Vicenç): Monòleg teatral. A càrrec d’Artur Díaz i grups de teatre del Centre Cívic Casa Orlandai
Tallers i clubs de lectura:
- Amb l’òpera a tot arreu: com escoltar òpera amb l’Spotify (9 de maig, 17h; Biblioteca Clarà): A càrrec de la Fundació Pere Tarrés.
- L’Otel·lo de Verdi. De la passió a la gelosia (10 de maig,19 h; Biblioteca Collserola-Josep Miracle): A càrrec de Teresa Torres, conferenciant. Sessió oberta del Club de lectura
Presentacions:
- Grans veus a la casa dels cants (6 de maig, 18h; Palau de la música. Sala d’assaig de l’Orfeó Català): Presentació de la temporada 2016-2017 del Palau de la Música Catalana. Els assistents rebran una invitació per al concert del jove baríton Benjamin Appl, el 17 de maig, al Petit Palau.
- Conferència temporada 2016-2017 del Gran Teatre del Liceu (11 de maig, 18h; Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall): Presentació audiovisual de la temporada 2016-2017 del Gran Teatre del Liceu.
Conferències:
- Detalls d’amor perduts de Henry Purcell a West Side Story (3 de maig, 18h; Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall): A càrrec de David Guzman, periodista. Invocació d’amors i desamors shakespearians amb veus i intèrprets que han fet història.
- Don Quixot: el bon mite espanyol (3 de maig, 18.30h; Biblioteca Clarà): A càrrec d’Edgar Villanueva, periodista i director escènic. Anàlisi de Don Quixot, de Jules Massenet.
- 200 anys d’El barber de Sevilla (4 de maig, 18.30h; Biblioteca Clarà): A càrrec de Marcel Gorgori, periodista de ràdio i televisió.
- La Literatura i l’òpera en el 400è aniversari de la mort de Cervantes i Shakespeare (5 de maig, 17.30h; Casal de gent gran Can Fàbregas): A càrrec d’Albert Vilardell Aparicio, conferenciant.
- Romeu i Julieta, romanticisme etern (5 de maig, 18.30h; Biblioteca Clarà): A càrrec de Pol Avinyó, Gran Teatre del Liceu.
- Breu història de l’òpera russa (5 de maig, 19h; Centre Cívic Pere Pruna): A càrrec de Marina Sayfullina, professora de la UB i directora del centre cultural rus-català Sodruzhestvo.
- Òpera entre bambolines: I capuleti e i Montecchi, de V. Bellini (7 de maig, 20h; Casa Orlandai): A càrrec de Marc Sala i Amics de l’Òpera de Sarrià.
- Versió d’Otel·lo interpretada per Victoria de los Ángeles (10 de maig, 19h; Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall): A càrrec d’Albert Galceran. Fundació Victoria de los Ángeles. Audició comentada.
- Qui diu que l’òpera és avorrida? (11 de maig, 19h; Biblioteca Clarà): A càrrec de Quim Mas Gibert, tenor.
Genial aquest blog. M'encanta. Molt elegant, ben fet i necessari. Felicitats
ResponElimina