El violoncel·lista Trino Zurita actua en el CC Urgell |
No
era la nostra intenció, però segons anàvem repassant els concerts de la
setmana es feia evident que el protagonisme dels pròxims dies se
l'emporten propostes organitzades llocs alternatius a les sales de
concerts habituals, com els centres cívics, la Fundació Miró, els
cinemes, la Fira Modernista de l'Eixample o espais religiosos.
I el que comparteixen totes aquestes activitats tan variades és el preu de l'entrada, molt reduït. Sí
que és cert que l'oferta de concerts econòmics a Barcelona sol ésser bastant abundant (ens dóna per a una secció a la web), però el que ja
resulta més complicat és que coincideixin en tan pocs dies diverses
propostes pràcticament gratuïtes d'un altíssim nivell de qualitat .
Així que benvinguts a la nostra setmana "low cost": el preu no
serà l' excusa per no sortir a gaudir de la música clàssica en directe.
- Dilluns, 30 de maig: Els dilluns a la Casa Elizalde solen ser dia de concert gratuït i, freqüentment, de tall clàssic. El programa previst per avui és d'allò més inusual: obres de piano i tuba, a càrrec de Joseph Bartz i Toni Bujosa.
- Dimarts, 31 de maig: Trino Zurita, professor de violoncel del Conservatori Superior de Màlaga, tanca el cicle de música dels segles XX i XXI que ha acollit el Centre Cívic Urgell durant aquest mes de maig. L'entrada és gratuïta, però cal reservar invitació (bé presencialment, al centre cívic, bé per telèfon)
- Dimecres, 1 de juny: El Liceu acomiada la producció de I Capuleti i i Montecchi amb una última funció que es retransmetrà en directe a més de 300 sales de cinema de tot el món. A Barcelona, es podrà veure en tres cinemes del Grup Balañá: Arenes de Barcelona, Bosque Multicines i Grand Sarrià. L'entrada per a la projecció costa 21,5 euros.
- Dijous, 2 de juny: Una de les grans cites de la setmana és l'actuació del Quartet Casals a L'Auditori. Però, encara que no és, ni de bon tros, inassequible (entre 18 i 28 euros), tenim també una recomanació "low cost" per a avui: el cicle de lied que organitza l'Institut Goethe de Barcelonaamb l'objectiu de recuperar l'esperit de les reunions musicals en els salons alemanys del segle XIX. Els recitals es celebren a la cafeteria del centre i es pot menjar i beure durant l'actuació. L'entrada és gratuïta, però s'accepten donacions per als músics, que són alumnes del màster de lied de l'ESMUC.
- Divendres, 3 de juny: Ens agradaria recomanar el recital de Diana Damrau al Liceu, però segons la web, les entrades están exhaurides. Però no ens frustrarem per falta d'opcions, i menys econòmiques: precisament el divendres és el dia amb major nombre de concerts gratuïts de la setmana, amb fins a cinc propostes a l'agenda d'entrada lliure. No obstant això, posats a triar, ens quedem amb l'actuació del clarinetista Víctor de la Rosa a la Fundació Miró que, pel preu (7 euros) tampoc ens desquadra el pressupost i a més ens permet gaudir d'un músic format entre Mallorca i Barcelona que ara està creixent a nivell internacional.
- Dissabte, 4 de juny: Dins el projecte de cicle integral de cantates de J.S. Bach de Bach Zum Mitsingen, aquest cap de setmana s'ofereix la Cantata BWV 211 Schweigt stille, plaudert nicht (Silenci, prou de xerrameca). Els intèrprets seran els solistes de la Beca Bach d'aquest curs. El concert, a la Capella de l'Esperança, és d'entrada gratuïta.
- Diumenge, 5 de juny: Doble sessió coral al Palau de la Música. Al matí, a les 12.30, el Cor de Noies Cromàtica i el Cor d'Homes d'Igualada oferiran un concert en homenatge a Manuel Oltra en el marc del cicle Maig Coral del Barcelonès (entrades a 8 euros). A la tarda, a les 19 hores, el Cor de Cambra del Palau de la Música interpretarà un programa que recorre la música coral europea dels segles XIX i XX.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada