Barcelona Clàssica: El millor de la setmana: o tot o res

diumenge, 15 de maig del 2016

El millor de la setmana: o tot o res


Imatge de 'I Capuleti e i Montecchi' - Foto: Premsa Liceu
Si havíeu pensat dedicar el dilluns 16, festivitat de la Segona Pasqua, a gaudir de la música clàssica en directe a Barcelona, ​​tenim males notícies. Malgrat estar la ciutat plena de visitants pel pont (també és festiu a tot Catalunya i en diversos llocs d'Europa), tenim tancats al Palau de la Música, el Liceu, l'Auditori i la majoria de recintes culturals que alberguen concerts.

De fet, feia temps que la nostra agenda no es veia reduïda a una expressió tan mínima: tan sols hem registrat la programació de "Mestres de la Guitarra", el cicle liderat per Manuel González, que segueix apostant per una densa programació de concerts gairebé diaris . Aquest dilluns, és el torn del Duo de la Mar a la Basílica de Santa Maria del Mar.

Per a la resta de dies, les possibilitats d'elecció s'amplien, fins disparar-se el divendres i el dissabte a desproporcionat nombre de més de quinze concerts diaris. Així són les coses de la programació: o tot o res. Com a proposta, aquest és el nostre recorregut al millor de la setmana:


  • Dimarts, 17 de maig: Estrena de I Capuleti e I Montecchi al Gran Teatre del Liceu. L'obra de Bellini basada en el Romeu i Julieta de Shakespeare es representarà fins l'1 de juny, amb un doble repartiment estel·lar: Joyce DiDonato i Sílvia Tro en el paper de Romeu; Patricia Ciofi i Ekaterina Siurina com Giuletta; i Antonio Siragusa i Celso Albelo (tenor de Tenerife que recentment ha debutat en la MET de Nova York), com Tebaldo. Entrades (segons la funció): de 12 € a 265 €.
  • Dimecres, 18 de maig: Jornada de concerts destacats en els centres cívics de Barcelona. El Districte d'Horta-Guinardó organitza durant tota la segona quinzena de maig un intens cicle de música clàssica. Pel dia 18, el torn és del Freefield Quartet, un grup de músics de diferents procedències que actualment resideixen a Barcelona i que combina música i imatge en els seus concerts (CC Guinardó, 19 h; entrada gratuïta). A més, el Centre Cívic Urgell continua amb el seu cicle de música contemporània, amb una actuació del Quartet de Corda Moana (CC Urgell, 20h; entrada gratuïta).
  • Dijous, 19 de maig: Serà interessant acostar-nos a les 18.30 hores a l'ESMUC per presenciar l'assaig general del concert homenatge a l'escriptor Roald Dahl, a càrrec de l'orquestra i cor infantil de l'Escola Germanes Bertomeu de Mataró, el Cor de la Nit (de Castellar del Vallès) i l'acompanyament d'un conjunt instrumental format per 17 alumnes de l'ESMUC. El concert se celebra el diumenge 22, a les 18 hores, al Teatre Monumental de Mataró, amb entrada a taquilla inversa.
  • Divendres, 20 de maig: La densitat de la programació de divendres ens fa trobar a faltar la tranquil·litat de només quatre dies abans. Tenim recollides ni més ni menys que 15 propostes relacionades amb la música clàssica. Com la majoria coincideixen en horari, haurem de triar, per exemple, entre assistir a l'últim concert de la temporada de l'Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana, amb un repertori de música dels segles XX i XXI que té a Richard Strauss com a nom principal (entrades: 15 €), o anar-nos a sopar amb Roger Alier i Jordi Maddaleno al restaurant 7 Portes per presenciar el recital de la soprano Cristina Sánchez (preu: 45 €, incloent sopar).
  • Dissabte i diumenge, 21 i 22 de maig: Proposem un cap de setmana d'immersió en el Barroc. Dissabte, l'Orquestra Barroca Catalana presenta el seu segon concert de maig, a l'Església de Sant Felip Neri, amb un programa d'obres de Purcell, Vivaldi i Locke titulat "De l'Anglaterra del 1600 a la Itàlia del 1700" (entrada: 15 €). Per al diumenge, serà l'Orquestra Barroca de Barcelona la que actua al Conservatori Municipal de Música per interpretar a Vivaldi ja Boccherini, amb el violoncel·lista Christophe Coin com a solista (entrada: 20 €)

Cal recordar també que aquesta setmana l'OBC actua dijous juntament amb els alumnes de l'ESMUC  i el divendres, dissabte i diumenge, en L’Auditori, en els horaris habituals, amb un programa integrat per Xostakòvitx i Strauss. Dirigirà Vassily Sinaisky i actuarà com a solista el trompa de la formació Juan Manuel Gómez.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada