Barcelona Clàssica: El Concurs Internacional de Piano Maria Canals obre el termini de preinscripció de pianistes

dilluns, 7 de novembre del 2016

El Concurs Internacional de Piano Maria Canals obre el termini de preinscripció de pianistes

Atenció, pianistes! El Concurs Internacional de Piano Maria Canals ja té data per a la propera edició: se celebrarà entre el 25 de març i el 6 abril 2017.

Així mateix, l'organització ja ha obert el període de preinscripció. Fins el 20 de desembre, els interessats a concursar poden enviar, a través de la pàgina web oficial, un formulari individual i el detall del programa que proposen tocar. Els pianistes tenen l'opció d'acompanyar la seva sol·licitud amb un vídeo de YouTube amb la interpretació d'un moviment ràpid d'una obra de Beethoven o una altra peça de la seva elecció.

La proposta de programa que enviïn els aspirants a concursar a Barcelona és especialment important, ja que, un cop admesos en el certamen, no es pot canviar. El reglament del concurs estableix amb detall quin tipus d'obres pot escollir el pianista per a les diferents fases de la competició.

Un comitè artístic valorarà totes les preinscripcions rebudes i decidirà a quins concursants selecciona. Durant el mes de gener, es donarà a conèixer la llista final de participants. Tots ells hauran de presentar-se el proper 25 de març a Barcelona davant l'organització per iniciar la seva participació en l'edició 2017 del Concurs Internacional de Piano Maria Canals.

El 2016, el certamen va acceptar a un total de 81 concursants de 30 països diferents, amb majoria d'asiàtics (principalment, procedents del Japó, Corea i Xina) i europeus (especialment, russos, francesos i italians).

L'edició 2017 del Concurs Maria Canals serà la número 63 de la seva història. Es tracta de la competició de piano més veterana d'Espanya i una de les més antigues d'Europa. Els concursants aspiren a més de 70.000 euros en premis, entre premis econòmics, premis especials o concerts remunerats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada